Шестима арестувани след спецакция на прокуратурата в КАТ-Пловдив

OFFNews 27 април 2015 в 19:34 4272 3

Шестима са задържани при спецакция на прокуратурата и дирекция "Вътрешна сигурност" в КАТ - Пловдив, от тях трима служители на ведомството.

Задържаните за 24 часа са по сигнал на областната дирекция в града срещу т.нар. "посредници", които предлагат по-бърза регистрация на коли срещу заплащане, съобщи БНТ.

От държавното съобщение обаче пуснаха съобщение, според което в пловдивската пътна полиция се прави проверка. От информацията става ясно, че са констатирани нарушения в почти всички сфери на дейността на КАТ. Има нарушения при регистрация на коли, преминаване през технически прегледи, издаването на документи за това, издаване на шофьорски книжки, както и легализирането на такива, издадени на територията на ЕС и трети държави и издирване на откраднати автомобили. Проверката ще продължи до 8 май.

Прокуратурата в Пловдив разследва и дали служители на КАТ са помогнали на шофьор, убил човек на пътя, да избегне разследване. По информация на БНТ задържаните са общо шестима, сред които трима служители на пътната полиция, като арестът им е свързан с този случай.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!