Ромски фамилии си спретнаха кърваво меле в село Габарево (снимки)

OFFNews 19 август 2015 в 21:03 7666 2

Снимка: БГНЕС

Кърваво меле на площада в село Габарево се разигра тази сутрин. В боя са участвали над 30 души. Двама от тях са настанени в болница с множество травми, но без опасност за живота, съобщи БГНЕС.

Сутринта при полицейския инспектор за подпис по пробация трябвало да се яви Яшко. Когато стигнал до кметството Яшо заварил неговия враг Ариф. Без да се замислят много двамата директно са извадили от каруците брадви, колове, дървени сопи и започнали боя.

Към тях се присъединили други роднини от двата рода, след което настанал хаос. Местният полицай веднага излязъл и се намесил, но боят ставал още по-ожесточен. Тогава се наложило той да стреля във въздуха, разказа собственикът на кафенето пред кметството в село Габарево. За минути площадът се облял в кръв.

Снимка: БГНЕС

Минути след началото на боя, от полицейското управление в Павел Баня идва подкрепление. Бързата намеса на полицията е предотвратила по-страшно меле. Кметът на Габарево разказа, че фамилията на Яшко била много проблемна. Те били единствените роми, които създават проблеми в селото. Именно заради това населението на селото е започнало подписка за изселване на рода.

Снимка: БГНЕС

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови