Quantcast

Роми се оплакаха, че не ги пуснали на басейн в Белчин баня

OFFNews Последна промяна на 10 август 2015 в 08:23 15480 55

Роми се оплакаха, че не ги пуснатили на басейн в Белчин баня

Снимка Нова тв

Роми се оплакаха, че не са били допуснати до басейн в Белчин баня заради цвета на кожата им. Пред Нова телевизия Христо Николов, който е бил върнат с приятеля му от входа, разказа, че като оправдание управителката на басейна обяснила, че двамата трябва да имат клубни карти, за да влязат. 

"Заяви ми се, че влизането е с клубни карти. Заставам на входа - имаше доста преди мен, които чакаха. Попитах любезно: Може ли да ползвам басейна? Тази, която беше на касата, ме изгледа по-особено, замълча. Имаше до нея охранител, погледаха се. Какво правим, това си казаха", разказа Николов.

Той попитал какво се случва, докато през това време касиерката пропуснала другите хора на опашката. Това го възмутило и поискал да говори с управителката. 

"В един момент идва управителката и започва на висок тон: Вие какво искате? Става само с клубни карти, които се взимат преди сезона. Имам претенциите, че съм средностатистически гражданин, който разбира нещата. Ако става въпрос за цвета на кожата ми, по-добре ми го кажи, отколкото по този начин. Това ме възмути", обясни Николов.

След като той и приятелят му не били допуснати до басейна, той решил да направи експеримент. Срещнал се със свои близки и ги помолил да отидат със скрита камера и да опитат да влязат в басейна. Експериментът показал същото - на втората група роми било обяснено, че за влизане са им необходими клубни карти. В същото време клиенти казват пред камерата, че нямат клубни карти и никой не им е искал такива на входа.  

Николов, който е председател на фондация за ромска интеграция, обясни, че ще търси правата си по правен път. "Не съм очаквал това да се случи на мен. Досега не съм усещал. Бил съм две години на протеста срещу Пеевски, рамо до рамо с другите и никой не ми е казвал: Какво правиш тук? Ние бяхме съмишленици, никой не ме е делил", обясни Николов.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.08 2015 в 08:48

Не е заради цвета на кожата, за това че разнасяте болести.

12.08 2015 в 22:03

Този същия Христо е допирач по автобусите. Идваше като гол модел в Академията и си го развяваше по време на часовете. С право не са го пуснали

11.08 2015 в 15:16

И по-добре, че не са го допуснали...Отпратили са ги по възможно най-деликатният начин..

11.08 2015 в 14:23

@Иванка П.: Едва ли, там входа е 25 кинта за външни хора и къде ти мангал ше даде толко за басейн,за обществения басей става дума очевидно.

Иначе: много ясно че няма да го пуснат,аз на място където пускат цигани еле пък на басейн, няма да стъпя никога...

11.08 2015 в 11:50

Трябваше да го изгонят и набият!!! като са пропуснали да го набият гледай кво става!!!

10.08 2015 в 17:26

" Ако става въпрос за цвета на кожата ми, по-добре ми го кажи, отколкото по този начин."
Абе Николов, абе Христо,абе ти афроамериканец ли си бе индобългарино?
Сега очаквам да кажеш и как сте били изловени, оковани и насила докарани по тези ширини да полагате робски труд при изграждането на..мавзолея да речем.

10.08 2015 в 16:59

Хвърлих едно око на спора и мога да кажа, че за защитниците на циганите това е бизнес, а за останалите - емоция, или по-скоро гняв. Мързеливи са, не работят, крадат, раждат деца и ги оставят по сиропиталища....То и много българи биха покрили тези срамни критерии, но те май гледат лошия пример. През 2007 г., когато току що ни бяха приели в ЕС, румънският външен министър тогава, не му помня името, се похвали, че Румъния е преборила битовата си престъпност и вече няма проблеми с малцинствата! Фратини, тогава външен министър на Италия му отговори следното: "Така е, защото 600 000 румънски цигани са вече в Италия, като повече от 300 000 са само в Рим". Не е зле да видите в нета как се събарят ромски бараки с булдозери в околностите на Рим! И само едно напомняне на нашите леви, че европейските леви вееха байрака на мултикултурализма и мултиетническия характер на Европа до припадък. Това не е грешка, това е самоубийство. Ще стане твърде дълго и досадно, но мога да ви разкажа колко леви /да ги наречем социалисти/, смятаха, че като отворят границите и ще се реши въпроса с болногледачките и домашните помощници. Извратеното е в това, че на левия винаги му трябва някой, който да е по-зле от него и за когото уж грижейки се, да печели добре! НПО-та дал Господ! Десните, в случая Кол казваше:
"Стойте си по домовете, ние ще ви храним"! Кой е бил прав може да се види при поредното потъване на кораб в Средиземно море. Смятам за лудост, че някой още иска целият свят да се пресели в Европа!

10.08 2015 в 15:29

Право на влизане и право на пребиваване до 3 месеца

Всички граждани на ЕС имат правото да влизат в друга държава от ЕС посредством карта за самоличност или валиден паспорт. При никакви обстоятелства не може да се изисква входна или изходна виза.

Право на пребиваване за повече от 3 месеца

Правото на пребиваване за повече от 3 месеца остава подлежащо на някои условия...
Разрешителните за престой са премахнати за граждани на ЕС. Въпреки това държавите от ЕС могат да изискат от тях да се регистрират при компетентните власти в рамките на период, не по-кратък от 3 месеца от датата на пристигане.


Щом казваш. :)
Реален случай. Австрия. На 60км от Виена. Едно дорфче. Къща и двор с обор за 47000 Евро. Сделката изповядана при местен нотариус. Въпрос: "имам ли други задължения към местна администрация?" Отговор: "Не. Аз ще подам служебно информация в кметството и полицията. Разпишете ми една декларация, че сте запознат с допълинтиелните общински мерки приети еди кога си." Подпис, копие на решението с мерките. Приятен ден.

10.08 2015 в 15:17

Абе, за на Зорка П. хотела ли става въпрос? Аз пък си мислех, че те, другарите, са човеколюбиви.

10.08 2015 в 14:57

Кмете, за граждани на ЕС са премахнати разрешителните за престой, по-малък от 3 месеца, а не за неограничен период.

"За престой, по-малък от 3 месеца, единственото изискване към гражданите на ЕС и членовете на техните семейства, които са се присъединили към тях или ги придружават, е те да притежават валиден документ за самоличност или паспорт."