Бунт срещу настаняване на роми във варненски квартал (видео)

OFFNews Последна промяна на 04 август 2015 в 21:46 2596 13

Жители на варненския квартал „Възраждане“ се обявиха против строителството на общински блок с над 250 апартамента, защото са убедени, че в него ще бъдат настанени роми.

Те са направили подписка против построяването на блока, която вече е подкрепена от 2500 души, а в сряда смятат да протестират и пред община Варна.

До този момент никой нищо не е направил за нас. Ние няма да допуснем да се направи за етнос, който не е платил един лев данък, категорични са жителите на квартала.

От общината обясняват, че в новия блок няма да бъдат настанявани само роми.

В тези социални жилища ще бъдат настанявани хора в риск, хора в нетрудоспособност, социално слаби. Никъде не сме казали, че ще строим изцяло ромски блокова, допълват от общината.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

05.08 2015 в 19:54

Ф1, педераст дърт, освен за мъжки задници за друго не мислиш ли?

05.08 2015 в 12:42

Гнусна и долна расистка пасмина. "Етнос, който не бил платил..."
А ви какви сте? Корумпиран етнос? Организирано-престъпен етнос? Расистки етнос?
За толкова години как не разбрахте, че всеки отговаря за действията си и групава етническа отговорност няма?

05.08 2015 в 12:19

Кметските и парламентарни избори и доказания, но ненаказан купен вот са само предтекст за изкривяването на демографията в страната. ДПС си знае работата.

05.08 2015 в 10:42

Който защитава ромите в тази държава,забатачва себе си и ДЪРЖАВАТА ни.Амин

05.08 2015 в 10:35

Вместо Община Варна, а е всяка друга община, да строи блокове за цигани и да пълни гушата на разни строителни предприемачи, държавата да изкупи къщите в обезлюдените села и да предостави земята в землищата им на циганите. Да работят и да живеят там. Трудът ще ги направи свободни.

05.08 2015 в 09:54

Уточнителя да го уточня с едно кораво трибуквие в задния двор. После цялата му рода. И после пак него.

05.08 2015 в 08:55

ей, ама важното е да се мрънка и да сме недоволни...

ако са в гета - що са в гета, ако не са в гета - що не са в гета. а замисля ли се някой, че ако са в общински жилища поне подлежат на някакъв контрол - ако не си плащат сметките и наемите остават на улицата без Страсбург да наказва държавата. но ако са в гето - няма данъци, няма такси, няма латени сметки за ток, вода и тн. и да решиш да ги изгониш - не става...

интеграция не се прави с изолация.

обаче не, нека ревем, щото е най-лесно...

05.08 2015 в 06:47

"Някой да знае кои са тия хора и от кой етнос са? Да подскажа ли?"

Има ги от всякакви етноси, а от най-многобройните етноси са най-много. Между клошарите, които ровят по кофите, българите са мнозинство. Именно защото никой не ще да са му проблем.

Няма по-изродско и по-жестоко към слабите общество от нашето.

А и става ясно що оня клошар го убиха точно във варненски мол.

05.08 2015 в 00:03

Тези глупави варненски общинари не са ли чували за ямболския блок 20? Него бай Тошо го построи на ромите през 80-те, още докато си бяха обикновени цигани, а след 30 години трябваше да бъде съборен, защото бяха "набрали" каквото могат от него - дограма, тръби, радиатори, бяха изгорили паркета да се топлят насред апартаментите и накрая те станаха опасни за децата им, които започнаха да падат от необезопасените балкони.
Ето ви много хубав филм за него: http://vbox7.com/play:f5b8a3964c

04.08 2015 в 22:46

Хора, които са социално слаби...
Някой да знае кои са тия хора и от кой етнос са? Да подскажа ли?
Ае ше им мамата на тия бе! Човека си е прав. Мен всеки месец ми одържат повече от колкото е минималната заплата в момента - на практика изхранвам 2 ци*гански семейства с децата им
Дееее*ба и скапаната държава аз дее*ба - я да се оправа кой как знае бе! Ще им дават пожизнено помощи, ще им дават апартаменти, ще им плащат сметките, ще им дават храна.
А на мен кой ми дава?? Живея под наем и бъхта по цял ден на работа
Нямам дом! Аз също съм бездомник ама намирам решение.
Искам и аз да ми дадът жилище понеже съм негоден да работя, а съм такъв защото съм избрал да съм такъв - това им е мотото на мангасарите