Режат незаконни кабели в столичния район Оборище

OFFNews 08 септември 2023 в 13:41 1312 0

Сгради

Снимка Община Оборище

Стартира акция за премахване на незаконните кабели по фасадите на сгради в София след заповед на Главния архитект на София арх. Здравко Здравков, съобщиха от община "Оборище". 

Дейността е насочена към предотвратяване на градското замърсяване с незаконни кабелни мрежи и подобряване на архитектурния облик на града. Почистването на кабелите улеснява санирането на фасадите.

Район „Оборище“ премахна висящи съобщителни кабели по фасадите на сгради в „Подуене-Център“, м.“ГГЦ Зона Г-14“ и м. „Зона Г-12“. Освен демонтиране се извършва и почистване на премахнатите кабели.

Масово кабели са отстранени по ул. „Султан тепе“, ул. „Черковна“, ул. „Васил Друмев“, бул. „Мадрид“, ул. „Ал. Константинов“, ул. „Русалка“, бул. „Евл. И Хр. Георгиеви“, ул. „Мърфи“, ул. „Оборище“, ул. „Буная“, ул. „Сердика, ул. „Триадица“ и др.

Администрацията на район „Оборище“ е издала множество констативни актове за премахване от 2018 до днес. Гражданите са уведомени за всички съставени актове. 

Дейностите се изпълняват, съгласно влезли в сила заповеди от НАГ-СО и договор, сключен между Столична община и фирмата-изпълнител „Софекострой“ ЕАД.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки