Ремонти на улици блокират редица квартали на София през лятото

OFFNews 27 май 2016 в 17:02 10412 1

Ремонтите на основни булеварди в София през лятото ще са извън центъра на града, тъй като той е блокиран от изграждането на третия лъч на метрото. Това обяви кметът на София Йорданка Фандъкова. 

Започнахме бул. „Монтевидео” в „Овча купел” – върви в срок. На 7 юни започваме бул. „Владимир Вазов”. Това е много голям ремонт – над 7 километра. Трасето на „Владимир Вазов” и 1,5 км от „Ботевградско шосе” в най-тежката му част – това са десет мостови съоръжения, един подлез. Изобщо тежък ремонт, който дълго чакаме, посочи Фандъкова, цитирана от bTV.

При ремонта на бул. „Владимир Вазов” шосето ще бъде затворено за движение поетапно – първо трафикът ще бъде насочен двупосочно в едното платно, а после в другото.

Започва и последният етап от разширението на бул. „Черни връх” – от мол „Парадайс” до Околовръстното шосе.

Очаквам от началото на юли да започнем разширението в първия етап. Това е последната част от цялостния проект – Телевизионна кула, Семинарията, пробива покрай „Токуда” и извеждането на движението към „Южната дъга”. За съжаление, отчуждителни процедури ни забавиха и можем да започнем едва сега. Там ще бъде тежко. Трябва да се изгради голям канализационен колектор, каза още Фандъкова.

Стартира и ремонтът на улица „Богатица” в квартал "Лозенец".

Миналата година спрях този ремонт заради работата по бул. „Черни връх”, но сега започваме. Там също ще бъде тежко, но хората го чакат отдавна. Там ще работят и „Топлофикация”, и „Софийска вода” и накрая, разбира се – подмяната на настилките, осветлението и тротоарите, уточни кметът на столицата. 

Продължава работата и по цялостната реконструкция на квартални улици, приключен е ремонтът на седем. Работата по още девет е в ход. Ще работим в цяла София. Започва много активен строителен сезон. Ще се опитаме да се възползваме от месеците юли и август основно. При всички случаи обаче големите ремонти ще продължат и след септември, посочи Йорданка Фандъкова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови