Река Тунджа преля при Елхово

OFFNews 09 март 2015 в 12:06 5317 0

Река Тунджа при Елхово излезе от коритото си

Река Тунджа при Елхово излезе от коритото си, съобщава "Фокус".

Водата е заляла части от парка, пазара и улици, в близост до реката. Наводнени са приземни етажи и мазета. Измерените нива на водния стълб тази сутрин са 3 м 99 см, при критични четири метра.

Затворен за движение е пътят Елхово - село Трънково. За високи подпочвени води и залети земеделски площи, съобщават и от община Тунджа. В почти всички села по поречието на река Тунджа има наводнени мазета и приземни етажи.

В областта валежите са били от 50 до 100 л. кв. м.

В Ямбол нивото на реката бележи лек спад за последното денонощие. Измерените стойности тази сутрин са 4м 30 см, което е с около 15 см по-малко от вчера. Критичните стойности на река Тунджа за Ямбол са шест метра.

По-рано днес от Екоминистерството предупредиха за очаквано преливане на реката. 

Към настоящия момент водните количества в по-голяма част от страната са над праговете за високи води, а водното количество на р. Сaзлийка при гр. Гълъбово е над прага за внимание.

В резултат на регистрираните валежи от дъжд и сняг, положителните температури и повишената почвена влага, и оттичането на реките днес и утре все още са възможни повишения на речните нива - главно в долните течения на реките (вижте карта на критичните места).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови