Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Разпитаха скоростно петима свидетели за смъртта на Яна

Юлиан Христов 01 април 2013 в 13:28 2489 0

Николай Русинов - Чеци

Снимка Александър Михайлов/Булфото

Николай Русинов - Чеци

За по-малко от 40 минути по делото за смъртта на Яна Кръстева в Борисовата градина бяха разпитани петима свидетели. 

В процеса срещу Николай Русинов-Чеци показания дадоха Десислава Димитрова, Тодов Чернев, Веселин Захариев, Борислав Тодоров и Гергана Пандурова. Всички те са били в злополучната нощ в заведението, в което са били и Яна и Чеци. Никой от тях обаче не даде повече подробности, които да осветлят случилото се. 

По делото като свидетел трябва да бъде призован и Димитър Аврамов - бивш депутат от ГЕРБ, който бе задържан на 18 юли 2012 година за искане на подкуп от бизнесмен. Димитров е прекарал известно време в ареста с Чеци и би могъл да потвърди или отрече дали подсъдимият е имал некрофилски наклонности, както твърди друг свидетел. 

В понеделник Чеци поиска да излезе от ареста, но съдиите не уважиха молбата му. Адвокатът му Иво Найденов поиска домашен арест, но според съдебния състав все още съществува опасност Чеци да се укрие. За това говорело поведението на Русинов след убийството. 

На заседанието днес стана известно, че бащата и майката на Николай Русинов са отказали да свидетелстват по съвет на адвокат Найденов. Пред журналисти защитникът на Чеци коментира, че извършителят на убийството все още не е открит и пред съда остават две възможности. Едната е да признае Русинов за виновен и да го "награди" с доживотен затвор без право на замяна или да го оправдае.

Тялото на Яна Кръстева бе открито на 10 юли 2011 г. в Борисовата градина в София. Първоначално за убийството бе задържан Пламен Трифонов, но той бе освободен след становището на експертиза, направена в Австрия. Според обвинителния акт убиецът на Кръстева е Николай Русинов, който е извършил престъплението заедно с неустановени хора. Следващото заседание по процеса е през май.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!