Ексдепутат от ГЕРБ спасява алибито на Чеци

Юлиан Христов 26 март 2013 в 14:32 4026 4

Димитър Аврамов. Снимка:БГНЕС
Димитър Аврамов. Снимка:БГНЕС

Обвиненият за търговия с влияние бивш депутат на ГЕРБ Димитър Аврамов е привикан за свидетел по делото срещу Николай Русинов-Чеци.

Пред OFFNews адвокатът му Иво Найденов потвърди, че Аврамов ще бъде привикан в съда на следващото заседание по делото. Той трябва да опровергае твърденията за некрофилските наклонности на Чеци, обвинен за убийството на Яна Кръстева в Борисовата градина през 2011 година. Твърденията за наклонностите на Чеци бяха оповестени от Петър Велинов, друг негов съкилийник.

Адвокат Найденов обясни още, че не само ексдепутатът от ГЕРБ, но и други хора ще бъдат призовани, за да бъдат опровергани твърденията на Велинов. 

Бившият депутат от ГЕРБ Димитър Аврамов бе задържан на 18 юли. Тогава той прекара 24 часа в ареста, след което беше освободен. Когато парламентът прекрати пълномощията му, прокуратурата отново го задържа.

Според обвинението той поискал 100 000 лева и част от бизнеса на земеделец от Монтанско, за да му окаже съдействие пред местните служби. По делото има събрани данни, че бившият депутат еднократно вече е получил 50 000 лв., а след това е поискал и още 50 000 лв.

От 4 септември той отново е на свобода срещу парична гаранция от 15 хил. лв. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови