Чеци имал намерение да емигрира и да се укрие

Юлиан Христов 15 март 2013 в 15:16 2242 0

Николай Русинов - Чеци
Николай Русинов - Чеци

Николай Русинов-Чеци е обмислял да емигрира в държава, от която не може да бъде екстрадиран в България.

Това каза журналистът Мартин Карбовски, който даде показания в процеса за смъртта на 28-годишната Яна Кръстева.

Карбовски направи разговора по скайп в ефир с подсъдимия Николай Русинов, дни след жестокото убийство в Борисовата градина от преди година и половина.

"Не мога да кажа дали е невинен, неговата гледна точка бе, че той не помни, бил е много под влияние на субстанции. Категорично, в смисъл може да я е убил, може да не я е убил. За мене неговото бягство беше презумпция за виновност, неговото връщане беше някаква минимална презумпция за невинност. Човек се връща, когато наистина е решил да се оправдае и е сигурен, че ще се оправдае. Иначе изглежда като глупак. Той ако помни, че я е убил и се върне, това е, мисля, че е неадекватна реакция за един корав престъпник, както го изкарахме ние медиите", каза Карбовски, цитиран от БНР.

Той каза още, че е убедил Русинов да се върне в България и да разговаря с полицията, защото това е най-добрият вариант да получи справедлив процес, но Чеци поставил условието за адвокат да му бъде назначена Ина Лулчева. В момента адвокат на подсъдимия е Иво Найденов.

На съдебното заседание бяха разпитани и приятели на убитата Яна Кръстева, които са били с нея, вечерта преди убийството.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки