Разбиха единствената у нас рампа за инвалиди на морето

Николаос Цитиридис 27 юли 2015 в 12:37 4207 3

Снимка live.varna.bg

Единствената рампа за инвалиди у нас, която им позволяваше да влязат в морето

Единствената рампа в България, която позволява на хора с увреждания да влизат във водата, беше разбита от крадци, като фотоволтаичния панел, който захранва рампата, беше откраднат. Само седмица след откриването ѝ на плажа във варненския квартал "Аспарухово", тя вече не може да се ползва. 

За наглата кражба пред OFFNews разказа Пламен Килов от фондацията "Центъра за рехабилитация посредством хипотерапия, терапевтична езда и зоотерапия", които са и главните "виновници" тази рампа да е факт. 

"През нощта na събота за неделя този уикенд хора са вилнели на рампата и равносметката е откраднатият панел, който всъщност най-важен за работата на рампата. Без него тя вече не може да функционира", разказа Килов. 

Парите за рампата са събирани дълго време, лев по лев от фондацията в помощ на хората с уврежданията. В изграждането ѝ не участват пари нито на общината, нито европейски средства. 

"Апелирам към човека извършил това престъпление, ако е бил в нужда - нека да върне откраднатото, няма да има последствия, ще му се помогне. Знам само, че този акт няма да ни спре", добави още Килов. 

По откриването на крадеца и фотоволтаичния панел работят разследващи от 4-то РУП във Варна, откъдето имат достатъчно доказателства, за да хванат престъпника, каза Килов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!