Рашков забранил на катаджиите да се крият в храстите

OFFNews 11 септември 2021 в 14:30 5621 2

Петър Славов

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков е забранил практиката с криещите се в храстите катаджии със заповед от юни.

За това съобщава бившият депутат от Реформаторския блок адв. Петър Славов, който е получил от министъра отговор на свое писмо.

В кореспонденцията Рашков го уверява, че за да се прекрати опасната практика на изскачащи от храстите катаджии, е разпоредил и служителите, и служебните автомобили да са на видимо за шофьорите място. Министърът е наредил още да няма "безцелни проверки", в които се търси някакво дребно нарушение на водача, ако той видимо не нарушава правилата на пътя. Разпоредено е още шофьорите, които създават риск от инциденти за колоната, да бъдат извеждани от потока, както и полицейските служители да се отнасят с уважение към гражданите при проверка.

"Най-после успяхме с Мартин Димитров (депутат в сегашния парламент) и аз самият (практикуващ адвокат) да се преборим порочната практика на ‘криещи се в храстите’ служители на КАТ да бъде прекратена", написа във фейсбук профила си Славов и публикува отговора от Бойко Рашков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

12.09 2021 в 11:48

Поздравления, за Славов.
Жалко, че не е в парламента.
И на теси избори ще гласувам с преференция за него и дано е в следващия парламент.
 
X

Да помогнем на украинските деца!