Пускат трамвая по 'България' в средата на август

OFFNews Последна промяна на 02 август 2018 в 15:22 1301 1

До средата на август трябва да приключат строителните работи по изграждане на нов релсов път в участъка на трамвайните релси на бул. “България“ и да бъде пуснат за движение трамвай № 7. Веднага след започва работа по преасфалтиране на булеварда от бул. “Акад. Иван Гешов“ до бул. “Гоце Делчев“.

Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверката на ремонта на трамвайния релсов път и подлеза на бул. "България" при кръстовището с бул. „Акад. Иван Евстатиев Гешов“. На проверката присъства и заместник-кметът на София по транспорт Евгени Крусев. 

"Със завършването на ремонта на релсовия път целим цялостното трамвайно трасе по бул. „България“ да бъде обновено и да осигурява по-бързото придвижване с градски транспорт. Ремонтираме и подлеза, който е един от най-големите и в най-тежко състояние", посочи още Фандъкова. Монтиран е нов окачен таван, осветление, ще бъде изградено и ново видеонаблюдение, възстановени са облицовките по стените, ремонтирани са подовите настилки, гранитните стъпала и бетоновите рампи, частично са монтирани нови каменни облицовки по бордовете, както и предпазен парапет. Ще бъде направено ново озеленяване. 

По време на ремонта на бул. “България“ не се предвижда да се затваря за движение булевардът изцяло, автомобилите ще се движат в едното платно двупосочно. Планираме цялостно преасфалтиране, но ще се работи поетапно, за да не се блокира движението по един от най-натоварените булеварди, обясни кметът на София. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови