Проверяват охраната на училището в Сливен след трагедията

OFFNews 07 ноември 2015 в 17:44 3370 0

Снимка БГНЕС

Професионалната гимназия по икономика в Сливен.

Председателката на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева съобщи, че в понеделник ще бъде направена проверка по осигуряването на охраната на Професионалната гимназия по икономика в Сливен, където вчера бе убита 15-годишна ученичка от своя 28-годишен приятел, предаде БНР.

"Мисля, че въпреки трагичния инцидент, наистина ще бъдат планирани адекватни действия, които ще ни помогнат да бъдем и по-адекватни на нуждите и потребностите на децата", каза тя.

Днес на провела се среща в Регионалния инспекторат по образованието се разиска как напрежението може да бъде намалено и бяха взети конкретни решения, свързани с кризисната интервенция в работата с децата, преподавателите и родителите, след като на място бяха изпратени 10 психолози на ДАЗД.

"Утре ще се проведе извънреден педагогически съвет, на който преподавателите ще се срещнат с групата от психолози, за да могат да бъдат идентифицирани нуждите както на децата, така и на преподавателите. В понеделник ще има извънредна родителска среща, за да се овладее паниката и стресът, който може да заплаши децата", допълни Жечева.

Междувременно се разбра, че на 28-годишния нападател са повдигнати обвинения за убийство и опит за убийство с особена жестокост, както и опит за убийство на повече от един човек.

В момента обвиняемият е със наложена 72-часова мярка "Задържане под стража", като се намира в болница, защото се самопростреля с газово оръжие. След това се очаква да бъде задържан в арест.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови