Убиха ученичкa в гимназия в Сливен, трима са ранени

OFFNews 06 ноември 2015 в 15:05 22125 15

Снимка БГНЕС

15-годишна ученичка е била убита от 28-годишния си приятел в гимназия в Сливен, съобщиха за OFFNews oт пресцентъра на ОД МВР - Сливен. Мъжът и още двама души са ранени.

Инцидентът е станал в 13:30 часа в Професионалната гимназия по икономика, където 28-годишният Димитър И. е нападнал и наръгал с нож в гърба 28-годишния Красимир, а след това - и 15-годишната Симона. Пробол я три пъти с нож. Момичето издъхнало на място, след което Димитър опитал да се самоубие, като се е прострелял с газов пистолет в устатата.

При кървавия инцидент е била ранена и учителка.

Тримата са откарани в болница към 14 ч. Двамата мъже са в реанимация, с опасност за живота. 40-годишната учителка е ранена в областта на корема и гърба, съобщи началникът на спешното отделение в сливенската болница д-р Тодор Суванков.

Мотивите за убийството са лични, казаха от пресцентъра на силовото ведомство. Красимир има регистрация в полицията.

В момента родители, с разрешението на директора, вземат децата си от 12-то училище, което дели един и същ двор с Професионалната гимназия по икономика, пише "Дарик".

Текат разпити на охранителя на училището и свидетели в полицията в Сливен.

По-късно от прокуратурата изпатиха съобщениев, което се казва, че днес преди обед 28-годишен мъж от село Струпец е звънял по мобилния телефон многократно на убитата ученичка, а около 13.50 часа се опитал да влезе в училището по време на учебни занятия, но е бил спрян от охраната.

Малко по-късно 15-годишното момиче излязло на входа на училището, заедно с психоложката на училището, която се е опитала да разговаря с мъжа. Той е бил агресивно настроен към ученичката, извадил е нож и наранил с него психоложката, която се е опитала да го спре. След това нанесъл няколко удара по 15-годишното момиче, в резултат на което момичето е починало.

След това в двора на училището нападателят е нанесъл няколко удара с нож на свой връстник - криминално проявен, а после с газов пистолет се е прострелял в устата.

От Министерството на образованието и науката съобщиха, че изпращат психолози, които заедно с колегите си от Сливен да работят с учениците от училището. Предвижда се около 10 психолози да работят с децата и учителите от сутринта на 9 ноември.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!