Протестна мрежа иска отстраняването на Писанчев и Лазаров

OFFNews 12 януари 2015 в 11:40 4646 8

Светлозар Лазаров и Владимир Писанчев

Протестна мрежа поиска отстраняването на председателя на ДАНС Владимир Писанчев и главния секретар на МВР Светлозар Лазаров.

В отворено писмо до медиите от Протестна мрежа заявиха, че "корпорацията" ДПС управлява българските служби за сигурност още от създаването на ДАНС - затова смяната на Писанчев и Лазаров ще е ясен знак, че партията на Местан вече се изолира и влиянието й се ограничава.

"Доскоро пък мисията на екс-министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев беше да прибави към тази сфера на влияние и МВР. Управляващите заявиха, че ДАНС е проспала КТБ. Сега събудила ли се е", пише в писмото на организацията.

От Протестна мрежа са на мнение, че МВР не е противодействало ефективно на изборните престъпления, защото "главният секретар умишлено се постара част от полицейските началници да не изпълнят ефективно задълженията си".

От организацията допълват, че според тях, част структурите на МВР са действали в съгласие с интересите на ДПС.

"Гражданите протестираха цяла година против корпоративния модел на политиката, чрез който институциите се завладяват от частни интереси. Няма как да чакаме някой да прояви професионализма си, след като не го е направил досега, парализиран или пък тъкмо обратното - мотивиран от заповедите на Корпорацията # КОЙ", обясняват от Протестна мрежа.

Ето какво пише в отвореното писмо на Протестна мрежа:

Как управляващите смятат да извадят Корпорацията ДПС от службите за сигурност?
Като оставят председателя на ДАНС и главния секретар на МВР да покажат качества?!

Публично известно е, че този сектор е в ръцете на Корпорацията. Там е разпределен много преди управлението на Орешарски - още със самото създаване на ДАНС. Доскоро пък мисията на екс-министъра на вътрешните работи Цветлин Йовчев беше да прибави към тази сфера на влияние и МВР. Управляващите заявиха, че ДАНС е проспала КТБ. Сега събудила ли се е?

По време на предсрочните парламентарни избори МВР така и не успя да противодейства ефективно на изборните престъпления, защото професионалното ръководство в лицето на главния секретар умишлено се постара част от полицейските началници да не изпълнят ефективно задълженията си. Назначени от Корпорацията ДПС, те имаха поведение в съгласие с нейните именно интереси.
Какво става днес с това влияние? Вярва ли някой, че то е разградено?

Смяната на председателя на ДАНС и главния секретар на МВР ще е ясен знак, че Корпорацията се изолира и влиянието й се ограничава. Това е важно, както за хората, работещи в този сектор, така и за гражданите, които искат институциите да бъдат изтръгнати от обръчите на Корпорацията.

Гражданите протестираха цяла година против корпоративния модел на политиката, чрез който институциите се завладяват от частни интереси. Няма как да чакаме някой да прояви професионализма си, след като не го е направил досега, парализиран или пък тъкмо обратното - мотивиран от заповедите на Корпорацията # КОЙ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!