Протест срещу 18-годишния убиец от Джебел

OFFNews 07 май 2014 в 14:32 4714 6

Мерт Мехмед

Снимка Снимка: Facebook

18-годишният Мерт уби 24-годишната Джейлян и 7-годишната ѝ дъщеря в Джебел заради 300 лв., с които си купил маратонки и телефон.

Стотина жители на Джебел протестират пред сградата на общинската администрация заради двойното убийство на 25-годишната Джейлян и 7-годишната ѝ дъщеря.

Те настояват задържаният за убийството Мерт Мехмед да получи справедлива присъда, а полицията да изчисти Джебел от наркопласьорите.

За среща с протестиращите пристигна диреторът на Областната дирекция на полицията в Кърджали Петко Деведжиев. Хората обаче не му позволиха да говори и го заглушиха със скандирания, съобщи БНР.

Миналата седмица Мерт сам пожела да остане в ареста, като преди това, в присъствието на съдия направи пълни самопризнания.

Тийнейджърът призна, че е употребил марихуана в нощта на зверското убийство и че ще се радва, ако присъдата бъде смекчена.

Окръжният прокурор Светлозар Лазаров заяви, че момчето има една влязла в сила присъда от 6 месеца пробация за откраднати цигари и дъвки и други 5 висящи дела. От прокуратурата смятат да поискат доживотна присъда за ученика.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови