Прокуратурата поиска доживотен затвор за Чеци

Юлиан Христов 20 октомври 2014 в 11:16 1983 4

Николай Русинов - Чеци

На заседание в Софийски градски съд днес прокуратурата поиска доживотен затвор за Николай Русинов - Чеци. 

Той е подсъдим за убийството на Яна Кръстева в Борисова градина. Тялото на 28-годишното момиче беше открито открито на 9 юли 2011 година в Борисовата градина.

Според държавното обвинение престъплението е доказано по безспорен начин. Около тялото на жертвата, освен косми на Русинов, е намерена и семенна течност от подсъдимия. 

Прокуратурата твърди, че убийството е станало по особено жесток и мъчителен за жертвата начин и Яна е изпитала болка и ужас в последните си минути. 

Според в нощта на уибйството Чеци изпил близо 1 литър уиски. Той и Яна флиртували в заведението "Маймунарника" в Борисовата градина. Двамата си тръгнали заедно около 2.00 часа след полунощ на 9 юли. Малко преди да излязат от парка, двамата кривнали от алеята на парка зад храсти, където имало послано шалте. Чеци се възползвал от това, че Яна също била пияна. Започнал да я целува и опитал да я съблече, като скъсал дрехите ѝ. После я съборил на земята и я притиснал с цялата си тежест. Смъртта на Яна настъпила от задушаване - "механична асфикция", което се доказва от кръвонасядания по белия дроб. Убийството било извършено с "изключителна ярост и ожеточение", а Чеци проявил "безчовечност към жертвата си". 

До тялото на жертвата е открита пластмасова бутилка уиски, която Чеци си купил часове преди да отиде в "Маймунарника". Разследващите открили и салфетки, по които били открити биологични следи от Чеци и Яна. От намерените осем косъма по тялото на Яна, пет били на Чеци. Експертиза в независима лаборатория в Австрия доказала, че част от космите са от интимните части на Чеци, както и от гърдите му. В ръката на Яна бил открит негов косъм, изтръгнат с корена.

По категоричен начин присътвието му на мястото на убийството се доказва от клетките на мобилния оператор, които засекли телефона му в района на Борисовата градина в 5.25 часа. Според експертизата смъртта на Яна е настъпила между 2.00 и 6.00 часа сутринта на 9 юли.

Прокуратурата направи искането за доживотен затвор в присъствието на подсъдимия и неговата майка. Русинов остана невъзмутим и демонстрира безразличие, четейки документи в подготовка на защитата си.

Родителите на Яна не присътваха на заседанието, което продължава с пледоарии на защитата на Русинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки