Проф. Иво Христов без задръжки: 80 процента от българите са дебили

OFFNews Последна промяна на 07 ноември 2017 в 17:33 176504 18

Депутатът от БСП проф. Иво Христов разпространи във фейсбук видео със скандален коментар по повод темата със спасяването на българските евреи през Втората световна война. Записът е направен в Раднево през уикенда.

В петък говорителката на руския външен министър Сергей Лавров Мария Захарова заяви, че благодарение на Червената армия сънародниците ни не са били депортирани към лагерите на смъртта, което доведе до остра реакция на българското външно министерство, на организацията на българските евреи "Шалом" и на Американския еврейски комитет.

Думите на Захарова скандализираха цялото българско общество и по всеобщо мнение те са целенасочена провокация от сорта на изявлението на Путин, че кирилицата е дошла в Русия от "македонските земи". 

И все пак позицията на Кремъл намери свой следовник и на родна земя. Според червения професор Христов Захарова е напълно права, българските медии я цитирали превратно, а хората в страната им вярвали, защото 80 процента от населението у нас били ДЕБИЛИ.

Ето и точните думи на научното светило на Столетницата:

"Скандалът с Мария Захарова, говорителката на руското външно министерство... Класика в жанра! Като отчетеш, че 80 процента от населението са дебилни и не могат да се подписват... това работи безупречно. Какъв беше поводът за това нещо? Поводът беше омаскаряването на Паметника на съветската армия. Това не е за първи и за втори път. Имаше антисемитски лозунг. Мен са ме учили, че изводът се прави на база на целия текст, че той има вътрешна структура. Има теза, антитеза, синтеза и т. н. Та какво каза тя? Тя каза три неща. Първо, че в България системно се поругават паметниците на Съветската армия. За разлика от Германия, за разлика от Австрия, за разлика от Централна Европа. Второ, тя заяви, че на паметника е имало антисемитски лозунги. И, трето, казва тя, не трябва да се забравя, че ако не беше Съветската армия 50 000 български евреи щяха да бъдат депортирани. Някой съмнява ли се, че нямаше да стане така? Или тук ще кажем "йок", "не" на Гьоринг и на Хитлер! Ние ще си ги пазим нашите евреи, вие си гледайте работата! Какво направиха нашите вестници по линия на хибридната война - извадиха от контекста и казаха: Руснаците твърдят напук на цялата история, че те били спасили българските евреи! И 80 процента дебили в един народ - така е! Това си е класическо изместване на проблема, а той не е кой е спасил българските евреи, а защо вие осирате съветските паметници."

Ето и видеото с изказването на проф. Христов. Коментарът по темата за Захарова е около 15-ата минута:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2947

18

theprofet

17.11 2017 в 08:39

Много повече от 80%!!!

73928

16

El Commandante

12.11 2017 в 13:00

Не е прав.
Повече са.

7851

15

Дядо Кольо

10.11 2017 в 18:42

Съгласен съм с Иво Христов, ако твърдението му за съотношение 80 към 20 в полза на дебилите се отнася за "населението" на парламента.

7671

11

Hissarion

08.11 2017 в 09:56

Щом към спасителите на евреите се присламчи и Борис третия, защо да не може да се включи косвено и Червената армия? 43-та година войната започва да се обръща и българската общественост започва да подочува това-онова. Така можем също да признаем и малка заслуга на новите братушки англо-американците.

9214

10

XR4

08.11 2017 в 01:14

Ми прав е човека! Даже не са 80%, ами повече....щом позволяват на такива като него да са "държавници", а още не са ги избесили по лампите.