Премиерът към инвеститори: Направете България страна на чудесата

OFFNews 27 юни 2023 в 21:52 3035 4

Снимка Пресслужба на Министерски съвет

Йорданка Фандъкова и Николай Денков

Днес съм тук с надеждата, че вие ще помогнете България да бъде страна на чудесата с инвестиции и иновации, които да се правят тук. От това хората не само в България, а и по света, ще заживеят още по-добре. Така премиерът акад. Николай Денков, цитиран от пресслужбата си, се обърна към инвеститори от цял свят по време на официалния коктейл, организиран от кмета на София Йорданка Фандъкова. Те са лектори и участници в лятното издание на Webit 2023, което ще се проведе утре в София.

Министър-председателят посочи още, че България е стабилна и проевропейски ориентирана. Държавата ни е и сред малкото страни в света със специален празник на буквите, образованието и науката. „Затова цялото ни обществото расте с идеята, че няма нищо по-важно от образованието, знанието, науката, културата“, каза акад. Денков.

Webit 2023 ще бъде с фокус върху трансформациите в света около нас. На събитието ще се обсъжда ролята на изкуствения интелект (AI) за промяна на трудовия пазар, на грижата за здравето и дълголетието. На форума ще бъдат споделени най-новите тенденции и разработки в области като финтех, електронна търговия, блокчейн, киберсигурност и други. Успоредно с конференцията Webit е домакин и на специално събитие – InvestX. То е само за инвеститори и ще бъде фокусирано върху региона на Централна и Източна Европа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

135

4

Far Rider

28.06 2023 в 07:16

Ние сме отдавна стран на чудесата! Това което се случва тук го няма дори в страната на чудесата на Алиса!

9347

1

Анализи

27.06 2023 в 23:22

Имаме изключително културен, образован и способен премиер.

 
X

Да помогнем на украинските деца!