Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Правителството качи онлайн част от досиетата

OFFNews 04 януари 2016 в 20:23 5298 5

Снимка БГНЕС

Министерският съвет публикува на страницата opendata.government.bg набор от данни в отворен, машинно-четим формат с информация за лицата, проверени за принадлежност към службите на бившата ДС.

Инициативата за публикуването на данните е на министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова.

Масивът съдържа 134 003 записа с всички проверени лица с информация за датата на проверката, констатациите на Комисията и документите, на които се основава решението.

За първи път информацията за принадлежност на лицата към бившата Държавна сигурност и разузнавателните служби на Българската народна армия се публикува в обобщен вид за всички лица и във формат, позволяващ компютърна обработка.

Това ще улесни значително обработката на данните и извършването на различни видове справки и анализи.

Платформата дава възможност за анализ по различни показатели – региони, институции, период, както и за засичане на данните с данни от други регистри като Търговски регистър, Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС в България, регистъра на обществените поръчки и други, които също съдържат данни в отворен формат.

Информацията може да видите на: http://opendata.government.bg/dataset/cnncbk-c-npobepehn-jinua/resource/ef4bdfe0-c81c-41a5-8443-f7c7bcb9caff

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!