Пет часа спасители търсиха изгубена двойка край Смолян

OFFNews 26 януари 2017 в 13:10 2997 1

Снимка sxc.hu

Планински спасители и екип на пожарната спасиха мъж и жена, заблудили се в гориста местност над Смолян, съобщиха от ОД на МВР. Спасителната акция е продължила около 5 часа през нощта в трудно проходими терени.

Двамата изгубени в гората обяснили пред полицията, че тръгнали през преспите по еко пътека над града, търсейки хижа.

Тандемът не бил с туристическа екипировка, а двамата са открити в ежедневни облекла. Спасените мъж и жена са с измръзвания по крайниците, но без опасност за живота.

Сигналът за заблудените туристи е получен в 19.35 часа снощи. Тръгналият към мястото спасителен екип поддържал телефонна връзка през цялото време с двамата - 43-годишен мъж от Пловдив и жена на 33 г. от област Кюстендил.

Издирването им започнало от района на Герзовица, откъдето тръгнали изгубените. След часове издирване, двамата са намерени премръзнали в местност над с. Кремене на километри от мястото, където започнали пешеходната си авантюра. Те обяснили на спасителите, че стигнали с такси до Герзовица, след което се отправили в гората към хижа.

Според участниците в спасяването им е необяснимо защо мъжът и жената са предприели подобен преход в леки ежедневни облекла. Вероятно са били подведени, че в района има хижа, смятат от пожарната.

Пострадалите са получили измръзвания по крайниците и са настанени тази нощ за лечение в МБАЛ- Смолян. Часове по-късно двамата са напуснали болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12235

1

drashkom

26.01 2017 в 13:33

Важното е, че са спасени и да се надяваме, че няма да ги накарат да си платят спасителната акция!
 
X

Да помогнем на украинските деца!