Отнемат един от призовете ''Логопед на годината'' заради клипа с каишката

Диана Варникова, Пазарджик 07 април 2023 в 16:00 12108 2

Скандалната сцена в столичен мол

Снимка Екранна снимка

Скандалната сцена в столичен мол

Пазарджишкият логопед Александър Кърджев, който има над 28 000 харесвания на страницата си във фейсбук, остана без приза „Логопед на годината за район югоизточен 2023“. Това съобщиха от „Логопедия.бг“ днес, като уточниха, че са стигнали до решението да отнемат приза от носителя Кърджев след множество сигнали за връзки със създателите на позорния клип с водено на каишка момче в пловдивски мол.

Кърджев отрича да е съдействал за клипа.

„Единственото, което ме свързва с Чеченеца, е снимка, която си направихме за спомен на 2 март. Тогава той бе дошъл в Пазарджик, за да открива фитнес-зала. Тази снимка бе качена в профила ми във фейсбук и клеветите срещу мен се базират на нея“, казва логопедът от Пазарджик, след като се е запознал с писмото на "Логопедия.бг".

„Те са отнели приза ми, защото са видели снимката. Аз нямам нищо общо с този клип, не познавам останалите хора в него и няма как да съм съдействал за подобни неща“, каза още Кърджев.

„Мисията на наградите е да популяризират професията на логопеда, възможностите за терапия през целия живот и необходимостта от ранна и системна профилактика и грижа. Всяко действие, което позори специалистите, се отразява на цялата гилдия и е в противовес на нашата мисия – да популяризираме професията“, пишат от "Логопедия.бг". В изявлението се призовават специалистите да спазват законите, включително и тези за авторското право, и професионалните норми.

"Няма да коментирам случая, защото нямам никаква връзка и вина. Оправдавам ли се - изглежда сякаш имам", пише на свой ред логопедът.

Тодор Огнянов – Куката, Петко Караилиев – Чеченеца и Емили Йорданова, известна като Емили Тротинетката, остават в ареста за 72 часа заради скандалното видео, в което третират младеж със специални образователни потребности като куче, вързано на каишка, съобщиха на брифинг от районната прокуратура в Пловдив, назовавайки само инициалите им. На въпросните лица са повдигнати обвинения за хулиганство, което дава възможност на прокуратурата да удължи престоя им зад решетките.

Клипът е направен на 3 април, като на общ познат на участниците във видеото било възложено „да намери лесно податливо на манипулации лице, което да изиграе ролята на куче и да бъде водено на каишка на публично място“. Така се стигнало до снимания във видеото млад мъж със специални образователни потребности, който е на 20 години, от Пловдив, с инициали Д. Д. Не е бил заплашван, подчерта районният прокурор.

Той е бил настойчиво увещаван чрез съобщения във фейсбук и чрез телефонни обаждания да се снима във видеото, за да стане известен като тях. Той отказва, но въпросният човек е настоявал многократно и накрая го склонил. Възползвайки се от добродушието на пострадалия, го снимали, като му казали да се държи като куче. След това без да му покажат видеото и без да го уведомят, че ще го публикуват, го качват в YouТube, обясни прокурорът.

От прокуратурата и МВР не съобщиха името на "общия познат", убедил момчето да се снима. 

OFFNews направи няколко опита да се свърже с Александър Кърджев, но той не бе открит.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1005

2

Rosa

08.04 2023 в 00:20

Абсолютна глупост! Който познава Александър Кърджев е запознат колко много старание и любов влага в работата си именно с подобни деца като пострадалото. Чудя се ако аз днес, без да подозирам, се снимам с човек, който след 5 дни извърши убийство, Аз съучастник ли ще бъда?
Изтрещяхте тотално ми се струва.
Подкрепям Александър Кърджев. Напълно заслужава наградата си!

1236

1

БотоксПутю

07.04 2023 в 17:59

Този на снимката ли е логопеда?
 
X

Да помогнем на украинските деца!