От ДАНС разкрили ДДС измами за 4.4 млн. лв.

OFFNews 06 декември 2013 в 10:48 3094 0

Агенти на ДАНС
Агенти на ДАНС

 

За проведени няколко операции по разкриване на измами с ДДС за 4,4 млн. лв., съобщават от Държавна агенция „Национална сигурност”.

Разкриването на схемата е започнала от Пловдив, където на 23 септември окръжната прокуратура, служители на ДАНС, съвместно със структури на МВР, са провели операция. Служителите на реда са посетили и фирми в Първомай. специализирана операция за пресичане на незаконна дейност, ощетила кредитната система на страната с над 300 000 лв. При извършените процесуално-следствени действия са иззети документи и компютърни конфигурации. Задържани са две лица. 

На 12.11.2013 г. служители на ДАНС под наблюдението на Софийска градска прокуратура са провели на територията на София и Перник операция за пресичане на незаконна дейност, при която чрез симулативни стопански операции в периода 2012-2013 г. са нанесени щети на републиканския бюджет на стойност 2 900 000 лв. Агентите на ДАНС са иззели компютърни конфигурации, касови апарати, печати, електронни подписи, счетоводни и други документи. 

Два дни по-късно операцията е продължила отново на територията на столицата. Разкрита е схемата, при която досега са нанесени щети на на стойност около 1 200 000 лв. Отново са иззети счетоводни документи, печати, компютърни конфигурации и електронни носители на информация.

ДАНС е участвала и в международна операция в Холандия. Полицията в Хага е разкрила международен канал за разпространение на наркотични вещества. Операцията е проведена в резултат на получена информация от структурни звена на Държавна агенция „Национална сигурност”. Задържани са двама български граждани. Иззети са 36 000 таблетки екстази и скимиращи устройства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews