НАП търси 105 инспектори за новата "ДДС полиция"

OFFNews 05 декември 2013 в 10:16 3168 0

НАП
НАП

 

Националната агенция по приходите (НАП) търси да назначи 105 служители в новото спецзвено „Фискален контрол”, което ще стартира дейност от 1 януари 2014 г.

Новото звено ще проверява търговията с така наречените "стоки с висок фискален риск" като плодовете, зеленчуците, захарта, месото и строителните материали.

ДДС полицията ще може да спира и да проверява превозни средства, да поставя GPS устройства и пломби по камионите. Предвижда се създаване на мобилни групи по модел на митниците и регионални екипи в София, Пловдив, Бургас, Варна и Велико Търново. Като цяло новата дирекция към приходната агенция ще наброява около 300 души персонал.

Агенцията е обявила конкурс за длъжността „старши инспектор по приходите” и „инспектор по приходите”. Те ще работят в екипи на територията на цялата страна. Екипите ще правят проверки в близост до граничните пунктове между България, Румъния и Гърция, както и във вътрешността на страната – в местата, където транспортните средства ще бъдат разтоварвани под данъчен контрол.

Работата на инспекторите във фискалното звено ще бъде свързана с физически и документален контрол на стоки, представляващи висок фискален риск, съобщават от НАП. Данъчните ще следят как се движат стоките, дали се реализират на територията на България, изнасят ли се за трети страни и дали всички транзакции се отразяват коректно в счетоводните и финансови документи на превозвача, получателя и доставчика. Служителите в звеното ще бъдат обезпечени с транспортни средства и техническо оборудване за изпълнение на функциите си.

Кандидатите за работа в НАП трябва да подадат документи до 15 декември лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно-оригинал в сградата на съответната структура на НАП в София, Варна, Пловдив, Велико Търново или Бургас. Тъй като 15 декември е неделя, от НАП уточняват, че ще приемат документи включително и в понеделник.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови