Обвинената за катастрофата на Тракия изпуснала контрола над колата

OFFNews 17 април 2018 в 11:14 8330 3

Цвета Таскова, която е обвинена за катастрофата с автобус на "Тракия" с 6 жертви и над 20 ранени, не е успяла да овладее колата си. 

Това заяви адвокатът ѝ Георги Динев по Нова тв. По думите му Цвета е от добро семейство – баща ѝ е един от най-изтъкнатите авиатори у нас, а майка ѝ работи в института, който обучава медицински сестри в Плевен. Самата Цвета има висше образование и е възпитана и интелигентна, разказа Динев.

По думите му Таскова е започнала да изпреварва автобуса със скорост 110 км/ч, в началото на маневрата е усетила някаква несигурност в автомобила, който без причина се е насочвал наляво. Опитала се е да го овладее, да го върне вдясно, но не е успяла. Тогава прави страничен удар с нейната дясна част в лявата част на автобуса. Уточнявам, че тя още не се е възстановила от първоначалния шок, в момента възприятията й са по-скоро общи, отколкото детайлни”, заяви адвокат Динев. 

В резултат на това съприкосновение с автобуса тя губи контрол върху управлението, според нея шофьорът на автобуса е направил маневра наляво като ответна реакция от удара. Така двамата автомобила се закачат и заедно се насочват към канавката, разказа адвокатът.

Той добави, че Таскова е била адекватна след удара, обадила се е на 112, помагала е на пострадалите, дала е телефона си. Тя и момчето до нея са помогнали на пострадалите до идването на линейките.

Има 10 години стаж като шофьор. За тези 10 години има едно-единствено наказание. Преди две години е единственото й нарушение с 0,9 промила алкохол”, заяви адвокат Динев. Тя просто не е престъпник, а нормален средностатистически гражданин, който е участвал в произшествие, категоричен бе защитникът на Цвета Таскова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

3

Стефан

17.04 2018 в 22:14

А бе, да се поинтересувам.
Вие знаете ли, как се изхвърля кола от пътя? Къде се удря, с каква скорост, как?
Знаете ли какво се прави, ако ви изхвърлят вас?

14469

2

случайно прочетох

17.04 2018 в 13:24

Че има вина и момичето, спор няма, но има и много други виновни за трагедията.
Трудно ми е да повярвам, че тя, с лек автомобил е обърнала 10 тона автобус.

29217

1

Лопе де Вега

17.04 2018 в 13:23

С това "адвокатско" обяснение не и мърдат 15-16 години. колата тегли НАЛЯВО, кифлата се опитва да я овладее, не успява, но успява да се удари в лявата страна на автобуса. Губи контрол, автобусът прави опит да извие ВЛЯВО и двете мепесета дружно (закачени!) тръгват към канавката. Тука некой яко лъже и то глупаво. Ако това и е защитата - право в пандиза!