Нощните вълци на Путин идват в България днес

OFFNews 04 юли 2018 в 09:47 10428 2

Снимка Архив/БГНЕС

Мотористите от клуб "Нощните вълци", които често са наричани "рокерите на Владимир Путин", ще влязат днес в България от Македония, следвайки маршрута на автошествието "Славянский мир 2018".

Рокерите ще преминат през Руенския манастир, Кюстендил и ще стигнат до София.

Походът е организиран от организацията "Руски мотоциклетисти" и ще се проведе по пътищата на Русия, Беларус, Балканите и Европа. Целта му е да насочи вниманието към обединението на славянските народи и да популяризира славянската култура и християнските ценности, заявяват организаторите. 

В София "нощните вълци" ще посетят храм-паметника "Св. Ал. Невски", Руската църква, Паметника на съветската армия и ще дадат пресконференция. В петък походът продължава към Сърбия.

Нощните вълци преминават през България за поредна година. Миналата година походът им предизвика гневни реакции и протести, а през 2016-а се стигна и до сблъсъци. Демонстрантите се обявиха срещу "масовата програма на правителството на Русия за събуждане на русофилски и комунистически чувства сред българите."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12678

2

ovgun

04.07 2018 в 13:06

Този в дясно на снимката е Иван Хамъра - виден горублянски реститут и борец срещу източен парк. Значи през деня закичва православния кръст, вечер надява капиталистическото одеало.

10571

1

Hissarion

04.07 2018 в 09:57

Тази година ще има ли организирана съпротива на местните малоумници срещу тамошните моторизирани такива?