НАТФИЗ започна кандидатстудентската си кампания

OFFNews 17 август 2015 в 10:56 3590 2

НАТФИЗ „Кр. Сарафов“ започна приема на документи и постави начало на кандидатстудентска кампания, която ще определи първокурсниците в 67-та учебна академична година.

Заявленията на кандидат-студентите ще се приемат от 17 до 21 август. След тази дата ще стане ясно и колко кандидати ще се състезават за всяка позиция. 

Тази година двата факултета „Сценични изкуства“ и „Екранни изкуства“ ще приемат близо 180 български и чуждестранни студенти в 14 бакалавърски и 10 магистърски програми.

Бакалавърските програми са: Актьорство за драматичен театър, Актьорство за куклен театър, Театър на движението – Танцов театър, Режисура за драматичен театър, Сценичен и екранен дизайн, Сценография за куклен театър, Театрознание и театрален мениджмънт, Филмова и телевизионна режисура, Филмово и телевизионно операторство, Филмов и телевизионен монтаж, Фотография, Анимация, Драматургия, Екранни изследвания и журналистика.

Възможностите за магистратури са: Мениджмънт в сценичните изкуства, Театрално изкуство, Актьорско майсторство за театър и кино, Публична реч, Режисура в сценичните изкуства, Режисура в куклено-театралните практики, Мениджмънт в екранните изкуства, Филмово и телевизионно изкуство, Образователен и терапевтичен куклен театър и Естетика на приложната фотография, която е нова за Академията.

Ръководители на І курс в специалности Актьорство за драматичен театър ще бъдат проф. Иван Добчев и проф. д-р Атанас Атанасов, проф. Иван Добчев ще поеме и първокурсниците в Режисура за драматичен театър. Доц. Майя Енчева ще води клас Актьорство за куклен театър, доц. д-р Мира Каланова – Сценичен и екранен дизайн, а проф. д-р Петя Цветкова ще ръководи Театър на движението – Танцов театър.

Проф. д-р Дочо Боджаков, проф. д-р Теодор Янев, проф. д-р Атанас Кънчев, проф. д-р Светослав Овчаров и проф. д-р Станислав Семерджиев ще водят основните дисциплини във факултет „Екранни изкуства“.

Изпитите са насрочени между 1 и 10 септември. В този период столичани ще се радват на спонтанни и неочаквани пърформанси. По традиция, откъсите от басни, сонети, монолози, диалози и т.н., се репетират на открито между минувачите непосредствено преди да се представят пред изпитните комисии в Академията.

Въпреки силния дъжд пред НАТФИЗ днес се изви опашка от кандидат-студенти, решени да подадат документите си още в първия ден от кампанията. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!