МВР твърди, че по границите ни всичко е спокойно

OFFNews 16 септември 2015 в 16:30 2227 3

Снимка sxc.hu

Няма сериозен миграционен натиск по българските граници, заяви на брифинг днес директорът на Главна дирекция „Гранична полиция” Антонио Ангелов.

Не се наблюдава пик на хоратa, преминаващи през границите ни. Обстановката по всички наши граници е сравнително спокойна за сезона и не наблюдаваме големи групи, които да се придвижват към нашата територия, каза Ангелов, цитиран от агенция "Фокус".

Имаме завишен натиск, но той е характерен за всички граници на ЕС в момента. Имаме смесени комисии и смесени патрули, чрез които информацията се предава моментално, каза той.

За последните 24 часа са заловени 54 души на границата ни, 21 от които са открити в превозни средства. 242 души не са допуснати да влязат в страната ни.

Използваме всички налични сили на Гранична полиция и полагаме усилия да запазим не само българската граница, но и външната граница на ЕС. Не казвам, че сме остров на спокойствието, далеч съм от тази мисъл, но чрез усилията, които полага Гранична полиция и чрез разбирането, което получаваме от правителството, успяваме да не позволим българската граница да се превърне в отворена врата за бежанците към Европа. Но все пак на света няма граница, която да бъде покрита на 100% и да не може да мине нито един човек през нея, каза още Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!