Мтел с награда за „Най-прозрачна дарителска програма“

OFFNews 12 ноември 2013 в 16:28 3241 9

Представителите на компаниите, наградените в конкурса „Най-голям корпоративен дарител”
Представителите на компаниите, наградените в конкурса „Най-голям корпоративен дарител”

 

Мтел получи тазгодишната награда за „Най-прозрачна дарителска програма“ в рамките на годишните награди на Български дарителски форум „Най-голям корпоративен дарител“.

Отличието беше връчено за проекта „Приеми дете. Създай бъдеще“, който подкрепя приемната грижа в България.

Проектът „Приеми дете. Създай бъдеще“ се осъществява за втора поредна година в партньорство с Национална мрежа за децата, Български дарителски форум, Министерството на труда и социалната политика, Държавната агенция за закрила на детето, вестник „Сега“ и Нетинфо.

Най-малко 200 деца в приемни семейства са получил през тази година финансова помощ от 200 лева на дете. Децата с увреждания пък получават еднократно по 300 лева. Сумата се предоставя еднократно на приемните родители на детето.

С тази финансова помощ Мтел цели да помогне на приемните семейства да посрещнат първоначалните нужди на децата при настаняването им в новия им дом.

Необходимостта от тези средства са заявили самите приемни родители по време на специално обучение, проведено в края на миналата година.

100 приемни семейства са получили финансова помощ от Мтел през 2012 г.

В рамките на благотворителната кампания е разкрит дарителски номер, на който всеки може да дари пари на дете, настанено при приемни родители. Желаещите да помогнат финансово на децата могат да изпратят SMS на номер 17 777 с текст DMS DETE. Дарения могат да се направят и чрез банков превод IBAN BG13UNCR76301078951570, онлайн на сайта на www.nmd.bg, както и в специалните касички във всеки Мтел магазин в страната.

Освен наградата за най-прозрачна дарителска кампания, Мтел получи за пореден път и наградата за „Най-голям принос чрез доброволен труд на служителите“.

Наградите на Български дарителски форум бяха връчени за осми пореден път. Целта на инициативата е да се класират компаниите за техните благотворителни и социални инициативи в подкрепа на общественополезни каузи. Основна цел на наградите „Най-голям корпоративен дарител“ е да утвърдят стандартите за отговорно, стратегическо и прозрачно бизнес дарителство и да отличат компаниите, които системно инвестират в значими обществени каузи.

Повече информация можете да намерите ТУК

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!