Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Младите трудно успяват да разграничат истината от добре скалъпената заблуда

Кампания "Намери друг начин" представя една стряскаща история

OFFNews 10 декември 2020 в 12:39 1540 0

Процесът на развитие на децата преминава през много и различни етапи. В първите съзнателни години децата тепърва откриват света и почти всичко за тях е ново. Реакциите им са много първосигнални и искрени, а съзнанието им не е обременено от обществените предразсъдъци.

След това в тийнейджърските си години си мислят, че вече имат достатъчно познания по всякакви теми и искат да са независими от техните родители. Започват да пазят тайни от тях и искат да прекарват повече време с приятелите си, отколкото със семейството.

Залъгващото чувство, че са наясно с всичко на този свят, често може да им изиграе лоша шега и да попаднат в ситуация, за която категорично нямат нужните умения, за да се справя. А докато разберат какво се случва и преценят да потърсят помощ от близък човек, вече може да има трайни последствия както за тях, така и за другите около тях.

Точно такава история разказва видеото на националната кампания "Намери друг начин". Клипът е под формата на влог, а разказвачът споделя какво се е случило на най-добрия му приятел. Всичко започва съвсем нормално - той и неговия приятел ходят на фитнес, тренират няколко пъти в седмицата. Изведнъж обаче приятелят му претърпява коренна промяна - увеличава броя тренировки и започва да взима добавки. Това съвсем не е всичко, защото след време пребива момче на улицата само защо предполага, че е гей. Кой успява да му повлияе, за да тръгне по този лош път и каква е причината, може да разберете във видеото.


Както родителите, така и тийнейджърите трябва винаги да имат едно наум, защото опасности дебнат отвсякъде и е важно да ги видим навреме!

Кампания "Намери друг начин" цели да развие критично мислене у младежите, както и да ги научи сами да се предпазват от опасностите онлайн и в реалния живот. Други основни послания към младежта са да не се поддават на манипулация и да не се влияят от обществените предразсъдъци.

Повече информация за кампанията, както и разнообразното съдържание, чрез което достига до младото поколение, може да откриете в сайта и социалните медии на кампанията, както и в платформите за видео споделяне: AnotherwayFacebook, Instagram, YouTube

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews