Митко Каратиста от Делта гард: Няма да ги оставя да живеят спокойно, чакат ги много тежки дни

Рени Петрова 15 ноември 2021 в 15:58 56258 1

Всички, които са замесени в репресиите срещу нас, ги чакат много тежки дни... говоря в съдебната зала. Няма да оставим никой да живее спокойно. Работим, плащаме на държавата милиони и накрая някой, понеже е поел поръчка срещу нас, да тръгне да ни унищожава - няма да стане. Това дружество ще продължи да съществува.

Това заяви Димитър Спасов-Каратиста, който е един от собствениците на охранителната фирма "Делта гард". Спасов се яви на разпит в ГДБОП по сигнала на Антикорупционния фонд за връзка на бившия министър на вътрешните работи Младен Маринов с шефовете на "Делта гард". 

По информация на "Свободна Европа" днес на разпит трябва да се явят и Маринов, дъщеря му Силвия Маринова и съпругата на Петьо Петров-Еврото - Любена Петрова. Към 16 ч. Маринов влезе на разпит в ГДБОП.

На излизане от ГДБОП Спасов увери журналистите, че не познава Младен Маринов. Относно записите, за които от вътрешното ведомство съобщиха, че са между Маринов и собствениците на фирмата, и с хора на "Митьо Очите, братя Маргини и Стъки", Спасов каза, че не помни кого е возил през 2005 г. 

"Какъв е този запис между мен и Младен Маринов от 2005 г.? Нито видях на този запис, нито Маргините, нито Митьо Очите. Кой ги кара да вадят тези неща? Аз ли съм контингентът? Очаквам тази седмица предизборно да изкарат, че съм виновен за атентата в Сарафово", заяви още Спасов.

Спасов призова правосъдния министър Иван Демерджиев да се явят заедно на полиграф, след като Демерджиев заяви, че Каратиста го е заплашвал. "Той стана министър благодарение на една лъжа и иска да стъпи върху главите на главния прокурор и мен, за да се издигне в кариерата си", категоричен е той. Министърът "заблуждава Бойко Рашков, а Рашков заблуждава Румен Радев в твърденията си" срещу фирмата. Спасов заяви, че има кореспонденция между правосъдния министър и Бойко Рашков, от която се вижда "Иван Демерджиев какви указания дава на вътрешния министър".

Каратиста се закани, че "този" няма да го остави: "Няма да занимаваме институциите да се съдим. Демерджиев ме попита дали знам кой е. Отговорих му, че съм го виждал по телевизията при протестите срещу главния прокурор". По думите му е доказано, че нито са пращали хора да бият протестиращи, нито са преобличали охранители като полицаи: "Трябва да си много прост и ограничен, за да повярваш на такова твърдение".

Каратиста обясни още, че познава Петьо Петров-Еврото, но той нямал нищо общо с обвинението. Той определи разследването "Осемте джуджета" на Антикорупционния фонд като "интересно филмче и роман по Стивън Кинг": "Стайков се е потрудил. Нямаме вина, че Златанов ни потърси да охраняваме обектите му. Собственикът на заведението "Осемте джуджета" ни покани да го охраняваме, знаете ли колко посегателства имаше, преди да го поемем".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови