Петьо Петров-Еврото на разпит в ГДБОП за ''Осемте джуджета''

Бившият вътрешен министър Младен Маринов и дъщеря му също са призовани, но не се явили

OFFNews 12 ноември 2021 в 17:50 9218 0

Снимка Facebook/Димитър Стоянов

Бившият ръководител на столичното следствие Петьо Петров-Еврото е разпитан в Главната дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП) в МВР, съобщава "Свободна Европа".

Той е разпитан във връзка със случая "Осемте джуджета". През юни миналата година в разследване на Антикорупционния фонд Илия Златанов разказа как бизнесът му е бил присвоен с помощта на Еврото и бившия ръководител на Специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров.

Петьо Петров-Еврото е прекарал в сградата на ГДБОП около два часа. Бившият следовател ограничи коментара си пред журналисти до репликата "Следствена тайна чули ли сте?".

Според "Свободна Европа" за разпит са призова още съпругата на Петров - Любена Петрова, както и бившият министър на вътрешните работи Младен Маринов и неговата дъщеря Силвия Маринова. Тримата са призова в четвъртък, но не са се явили. 

Маринов и дъщеря му са призовани отново да се явят в понеделник - 15 ноември. Тогава трябва да бъдат разпитани и собствениците на охранителната фирма "Делта гард" -  Димитър Спасов-Каратиста и Марин Русев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Подкастът на OFFNews