Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Министър Йорданова се заема с правата на бащите след развод

OFFNews 26 декември 2021 в 13:03 4987 1

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се ангажира да бъдат обсъдени законови промени във връзка с осигуряването на равните права на родителите след развод.

Тя е провела още в събота (24 декември) телефонен разговор с протестиращи граждани от организациите “Бащи за отговорно родителство” и асоциация “Член 24”. В първия работен ден след коледните празници (29 декември) ще бъде организирана среща с неправителствените организации.

Министър Йорданова се ангажира да обсъди с организациите споделеното родителство и механизъм, чрез който да се защитят правата на децата и на двамата родители, след което да бъдат разработени необходимите законови промени.

В действителност години наред не са предприети действия за разрешаването на този болезнен за децата и родителите проблем, който често превръща децата в жертви на конфликти по време и след развод, и води до родителско отчуждение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

StiAlex

29.12 2021 в 12:43

„..Какво показват изследванията:
Синовете, които не са получили адекватни бащински грижи, често се изправят пред следните проблеми: в юношеството си преживяват объркване по отношение на половата си идентичност и приемат женствени типове поведение; чувството им за самооценка е нестабилно; потискат агресивността (а следователно и потребността си от себеутвърждаване), амбициите и любознателността си. Някои от тях могат да страдат от задръжки по отношение на сексуалността си. Често имат проблеми в ученето. Срещат трудности в уважаването на моралните ценности и приемането на отговорностите, ограничено чувство за дълг или задължение към другите. Отсъствието на граници ги затруднява да действат авторитетно или да уважават авторитета на другите. Недостатъчна им вътрешна структура води до определена слабохарактерност, липса на взискателност, обща неспособност да организират ефективно живота си. Освен това изследванията показват, че е по-вероятно да станат хомосексуалисти, отколкото момчетата, ч
 
X

Да помогнем на украинските деца!