Метрото с експериментален график заради линията до летището

Владислава Тричкова Последна промяна на 26 март 2015 в 14:40 11933 4

От днес метрото в София ще се движи с нов график, съобщиха от "Метрополитен" за OFFNews. 

Графикът е експериментален, а промяната е направена, за да се "отъпче" новото трасе на метрото, което ще стига до летище София.

Не са променени интервалите през които се движат влаковете.

Новото на софийското метро е, че от днес влакчетата се движат от станция "Цариградско шосе" до станцията на летище София, но без пътници.

Целта е както да се провери трасето, така и новата линия на метрото да влезе в реална експлоатация преди да бъде използвана от пътници.

От "Метрополитен" съобщиха, че заради експерименталния график сутринта са имали "малък проблем" и се е получило забавяне. Сега метрото се движи по разписание.

В момента в пиковите часове се използват 34 влака, броят им обаче ще се увеличи на 35, когато бъде пусната и отсечката до Бизнес парка в ж.к. "Младост" 4, което се очаква да стане най-късно в началото на месец май. Влаковете, които се движат ще са 35, но реално ще има още 3 допълнителни, които ще седят на крайните станции и ще се използват при евентуален проблем. Така бройката им ще стане 38, обясняват от "Метрополитен". 

Има още една новост, свързана с приготовленията за пускането на отсечката до летище "София", а след това и на линията до "Младост" 4. 

Вече на информационните табла, на които пише след колко минути ще пристигне следващият влак, има 2 графи : "Сливница- Младост 1- Летище" и "Сливница - Младост 1- Бизнес парк". Разбира се, втората графа все още не е пусната в експлоатация, но леко по леко започва приготовлението за пускането и на този лъч, а докато това стане всички табла ще бъдат синхронизирани, обещават от "Метрополитен".

От няколко дни пък  метрото ни говори и на английски език. Тази промяна бе направена, тъй като след пускането на линията до летище "София" се очаква увеличение на англоезичните пътници. 

OFFNews бяха от първите, които заснеха новите спирки на метрото

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

27.03 2015 в 15:51

И мен това the много ме дразни. Няма такъв израз в английския, проверете.

27.03 2015 в 10:07

Darth Starkiller, за да се улеснят чуждестранните туристи. Лошото е, че се говори на нещо между български и английски.... Не могат ли просто да кажат Next station: "Ala-bala" вместо The next station is ala bala...

27.03 2015 в 04:20

Защо само в България метрото говори на английски? Бил съм в толкова много други държави и навсякъде е само на местния език.

26.03 2015 в 16:00

На български език израз "леко по леко" няма. На книжовен, поне. Има "лека полека".

 
X