Quantcast

Медици във Варна без заплати от месеци, от днес започват стачка

OFFNews Последна промяна на 13 март 2014 в 08:46 1598 3

Лекари и медици от туберкулозния диспансер във Варна вече няколко месеца работят и живеят без заплати, като от днес те ще започнат ежедневни стачни действия, обявиха те пред Нова телевизия.

В единствения тубдиспансер за Североизточна България лекарите не са получили заплатите си за ноември, декември и януари.

Заради неизплатените възнаграждения персоналът в болницата е намалял наполовина през последните два месеца, като се очаква скоро да напуснат и още хора.

Лекарите от болницата многократно са се оплаквали на здравното министерство и общината, като по думите им двете институции постоянно си прехвърлят топката.

В запитване, направено от Нова телевизия към здравното ведомство, се твърди, че лекарите от Варна не са правили дори опит да се свържат с тях, за да решат заедно проблема.

По думите на зам.кмета по здравеопазването д-р Лидия Маринова бюджетът на диспансера драстично налялал през 2011 година - с цели 900 000 лева. Проблемите започнали тогава.

Въпреки че здравното заведение е държавно, средствата за делегирания бюджет не са преведени.

Миналата година общината е дала 414 000 лева на тубдиспансера, но заплати няма право да финансира.

Днес общината ще проведе редовния си общински съвет, на който главна тема ще бъде съдбата на тубдиспансера във Варна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.03 2014 в 12:36

а! Чакат пари от това правителство? Има да чакат. Щом няма какво да се краде, никакви пари. Все сме имали крадливи правителства, но това поставя нов рекорд по всичко: по наглост, по безхаберие, по некомпетентност, по крадене, по .... Как пък един свестен не намериха да сложат в него.

Това правителство трябва да бъде съдено за геноцид над българския народ!

13.03 2014 в 10:27

Съсипахте държавата, червени боклуци такива!
Хората работят в туберкулозата и тежките белодробни инфекции, а вие си гласувахте по още 600 лв към заплатите, че си купихте и нови коли в парламента. Оставка!

13.03 2014 в 09:43

Както казаха тримата клоуна, на забавно развлкателното шоу под мотото „Открито управление“ проведено нас 10.03.2014, където статисти бяха журналисти - държавата се стабилизира. Само, че в каква посока ?!