Масово кърмене в столичен мол днес

Владислава Тричкова Последна промяна на 30 март 2015 в 08:07 12424 91

Стотици майки ще кърмят децата си в столичен мол днес. 

Събитието ще започне в 12:30 часа и ще продължи до 15:30 часа. 

Фейсбук групата "Да подкрепим кърменето на обществени места" е направена преди няколко дни. 

"Събитието е създадено с цел да подкрепи кърмещите жени. То не е провокация, нито създадено с цел реклама. Всеки присъстващ е длъжен да спазва нормите на поведение! Всякакви неприлични, недопустими и невъзпитани прояви са напълно забранени!", пишат организаторите на събитието. 

1300 майки са декларирали присъствие в социалната мрежа. 

Демонстрацията е провокирана от различни статии в интернет пространството, допълват организаторите. 

Кърменето на обществени места провокира широки дебати след като на 23 март стана ясно, че Деница Панайотова ще съди столичен мол, тъй като охранител на един от магазините я помолил да преустанови кърменето на детето си.

Деница е подала искова молба и срещу мола, в който се е намирала, и срещу магазина, чийто охранител й е отправил забележка. 

Началникът на охраната на търговския център също потвърждава, че кърменето на територията на търговския център е нежелателно и гледката на кърмещи жени възмущавала другите клиенти на центъра.

На подадената жалба Панайотова не е получила писмен отговор. Всичко това е накарало майката да се чувства унизена, въпреки че е убедена, че е направила най-доброто за детето си като го е накърмила.

Именно тази история стана широко обсъждана и възмути голяма част от майките.

В "Да подкрепим кърменето на обществени места" има десетки статии и снимки на кърмещи жени. Направени са колажи и са качени и фотоси на певици с разголени дрехи. Така може да се направи паралел между голотата, която се вижда всекидневно и в моловете, и по улиците, и по телевизията и това, което "разкриват" майките, хранещи децата си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

31.03 2015 в 20:32

Сега чакаме кърмене в сутрешен блок на телевизия....
Интересно, кърменето на бебета може в МОЛ-а, а правенето на същите тези бебета го пускат чак след полунощ.

31.03 2015 в 11:18

Най-важното в случая е ,къде се развива действието!В "MOLL",където всичко се свързва с пипане на мръсни,"наситени с хепатит-А" банкноти.Къде тук е майчината грижа да подадеш на бебето стерилно зърно.Или "Shoping"манията е по-силна!!!.И после "Оле-ле"- в инфекциозна болница няма условия.Отвратена съм!!!.Двета си деца съм кърмила под час,измивайки гърдите си с антибактериален сапун.Всички свои ангажименти(включително и дипломирането ми) бях съобразила с часовете за кърмене.Не мога да разбера-"Бебето ми поиска да яде"_как пък баш когато вилненея в МОЛ-а .Не си останах в къщи,за да си нахраня бебето,а се юрнах да пазарувам-отврат.Защо вместо в МОЛ ,не отидохте в градинка,където бебето да диша по-чист въздух,а не МОЛ-овия-изпълнен с грипни вируси и от "вашите майчини ръце"-хепатитни и прочие....Намирам тази демонстарция за по -отвратна и от циганките,които карат децата си да пушат.Да имаш бебе е дар и отговорност-в МОЛ-а нямало условия за стерилно кърмене.Тогава какво правиш там.Не можеш да си насмогнеш на пазаруването ли?Няма ли други места за разходка и „извъндомашно кърмене”!!!Просто нямам думи!Най-важното в случая е ,къде се развива действието!В "MOLL",където всичко се свързва с пипане на мръсни,"наситени с хепатит-А" банкноти.Къде тук е майчината грижа да подадеш на бебето стерилно зърно.Или "Shoping"манията е по-силна!!!.И после "Оле-ле"- в инфекциозна болница няма условия.Отвратена съм!!!.Двета си деца съм кърмила под час,измивайки гърдите си с антибактериален сапун.Всички свои ангажименти(включително и дипломирането ми) бях съобразила с часовете за кърмене.Не мога да разбера-"Бебето ми поиска да яде"_как пък баш когато вилненея в МОЛ-а .Не си останах в къщи,за да си нахраня бебето,а се юрнах да пазарувам-отврат.Защо вместо в МОЛ ,не отидохте в градинка,където бебето да диша по-чист въздух,а не МОЛ-овия-изпълнен с грипни вируси и от "вашите майчини ръце"-хепатитни и прочие....Намирам тази демонстарция за по -отвратна и от циганките,които карат децата си да пушат.Да имаш бебе е дар и отговорност-в МОЛ-а нямало условия за стерилно кърмене.Тогава какво правиш там.Не можеш да си насмогнеш на пазаруването ли?Няма ли други места за разходка и „извъндомашно кърмене”!!!Просто нямам думи!

31.03 2015 в 01:07

забраната е от човек,който не може да прави деца.
комунизма унищожи човешкото в човека

30.03 2015 в 19:17

Развейте си циците в мола.

30.03 2015 в 19:05

Знaчи мaйкa съм и съм кърмилa,но съжaлявaм не могa дa еaзберa кaкви прaвят тия бебетa в молa,вие орaвите нaй-добро кaто кърмите ОК,но зaщо в молa,нимa нямa пaркове,нямa те шишетa или дом.И имaм друг въпрос кaкво рaзбирaт тези дечицa от рaзходкaтa ви в молa,тa те имaт нуждa от чист въздух!Нормaлно е дa кърмиш и чисто естествено,но имa и др. естествни нещa,които хорaтa орaвим,но не нa публични местa!

30.03 2015 в 19:05

Знaчи мaйкa съм и съм кърмилa,но съжaлявaм не могa дa еaзберa кaкви прaвят тия бебетa в молa,вие орaвите нaй-добро кaто кърмите ОК,но зaщо в молa,нимa нямa пaркове,нямa те шишетa или дом.И имaм друг въпрос кaкво рaзбирaт тези дечицa от рaзходкaтa ви в молa,тa те имaт нуждa от чист въздух!Нормaлно е дa кърмиш и чисто естествено,но имa и др. естествни нещa,които хорaтa орaвим,но не нa публични местa!

30.03 2015 в 18:41

УНИЗИТЕЛНО!!! УНИЗИТЕЛНО И ЖАЛКО ЗРЕЛИЩЕ! Какво виждаме? Няколко млади жени, добре облечени - "като за мол", два пъти по вече камери наредени на триподи - което вече не е воайорство а простаклък! В името на истината - всички са спокойни, изглеждат интелигентни, неподозиращи в какъв мерзък и жалък спектатъл са въвлечени. Най много снимки - на една млада жена - дететнцето е с апликация - монгилфиер на гърба. Само тя "подава цица"! Другите (поздравления!) излъчват достойнство и като че ли изразяват - "неловко ни е, неудобно ни е. Малко смутени усмивки...

Тази с детенцето с балона на гърба като че ли е предварително кандардисана и режисирана - най много снимки на нея и детенцето - до настъпване на сюблимния момент - вадене на цица. А може и да близка на някой от снимащите - "Дай бе душа, покажи малко цица, не ми проваляй снимките, от сърце те молим..."
Жалка, жалка, долнопробна работа. Едва ли някой порядъчен човек е изпитал удовлетворение от тази пошлотия...

30.03 2015 в 18:04

Разберете майчета гледката не понася на всеки, не знам как е в този столичен мол,но тук където живея аз има помещение, което е обозначено като място за повиване И хранене. Прочетох доста изказвания ,че помещенията в българските молове не били удобни за извършване и на двете дейности, били едва ли не все едно в тоалетна да храниш детето. Не знам но тук се ползва и за двете цели стаичката. Интересно като сте у дома не сменяте ли детето в детската стая и пак в същата стая сядате и си го кърмите?

30.03 2015 в 17:58

При положение,че има специални стаи за майки с деца не виждам смисъла на тази олелия.Никой не е против кърменето на децата,но какво удоволствие им доставя тази показност?!Всяка майка е кърмила своето дете,но не ми се е случвало да виждам майки кърмещи децата си по пейките в мола.Изхождайки от броя на излезлите мами на протест ми се струва,че това не беше необходимо.

30.03 2015 в 17:12

Демонстрацията е провокирана, от неистовото желание на незначителни иначе хорица, да се наредят ухилени пред камерите на телевизиите. Ако не беше тази пуста суета, провокирала баш кърмачката да цъфне с цялото си безлично иначе присъствие, дори и при непропускащия да забележи инфантилната величина на обикновения нарцис Слави Трифонов, сега и те щяха да бъдат все така жадуващи за популярност някакви си скучаещи женички. Но-о-о ,....вече не е така, те са титани на революцията, и бръмкайки доволно под светлината на прожекторите избиват комплексите си. Както се казва -по това ще ги познаете !