Масово кърмене в столичен мол днес

Владислава Тричкова 30 март 2015 в 08:07 13215 91

Стотици майки ще кърмят децата си в столичен мол днес. 

Събитието ще започне в 12:30 часа и ще продължи до 15:30 часа. 

Фейсбук групата "Да подкрепим кърменето на обществени места" е направена преди няколко дни. 

"Събитието е създадено с цел да подкрепи кърмещите жени. То не е провокация, нито създадено с цел реклама. Всеки присъстващ е длъжен да спазва нормите на поведение! Всякакви неприлични, недопустими и невъзпитани прояви са напълно забранени!", пишат организаторите на събитието. 

1300 майки са декларирали присъствие в социалната мрежа. 

Демонстрацията е провокирана от различни статии в интернет пространството, допълват организаторите. 

Кърменето на обществени места провокира широки дебати след като на 23 март стана ясно, че Деница Панайотова ще съди столичен мол, тъй като охранител на един от магазините я помолил да преустанови кърменето на детето си.

Деница е подала искова молба и срещу мола, в който се е намирала, и срещу магазина, чийто охранител й е отправил забележка. 

Началникът на охраната на търговския център също потвърждава, че кърменето на територията на търговския център е нежелателно и гледката на кърмещи жени възмущавала другите клиенти на центъра.

На подадената жалба Панайотова не е получила писмен отговор. Всичко това е накарало майката да се чувства унизена, въпреки че е убедена, че е направила най-доброто за детето си като го е накърмила.

Именно тази история стана широко обсъждана и възмути голяма част от майките.

В "Да подкрепим кърменето на обществени места" има десетки статии и снимки на кърмещи жени. Направени са колажи и са качени и фотоси на певици с разголени дрехи. Така може да се направи паралел между голотата, която се вижда всекидневно и в моловете, и по улиците, и по телевизията и това, което "разкриват" майките, хранещи децата си. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!