Майката на Мария заплаши да се самоубие, ако й вземат децата

Вероника Шербанова 31 октомври 2013 в 16:27 3742 3

Един от братята и две от сестрите на Мария, Снимка: bTV
Един от братята и две от сестрите на Мария, Снимка: bTV

Майката на 4-годишната Мария, която беше открита в ромски катун в Гърция, заплаши, че ще се самоубие, ако й вземат децата, съобщи БГНЕС.

Преди дни от Агенцията за закрила на детето заявиха, че са препоръчали децата на българските роми Саша и Атанас Русеви да бъдат изведени от дома.

От Агенцията за социално подпомагане обясниха, че четири от децата ще бъдат настанени в приемни семейства, две – в дом за сираци, а едно – при роднини. След като Мария бъде върната в България, тя също ще бъде настанена в приемно семейство.

Майката обаче е категорична, че не иска да й вземат децата и заплаши да се самоубие, ако изведат децата от дома им.

Саша настоява да й оставят децата, защото са обещали да й купят къща, където да ги отглежда.

Мария беше открита при рутинна проверка в ромски катун близо до гръцкия град Лариса. Оказа се, че двамата роми, представили се за родители на момиченцето, нямат биологична връзка с него.

Журналистическо разследване на гръцка медия установи, че родителите на откритата в ромско семейство в Гърция руса Мария са българските роми Саша и Атанас Русеви, които живеят в село Николаево. 

Оказа се, че цялото семейство живее в една стая и че по думите на родителите има между 7 и 10 деца, като точната им бройка не беше известна за родителите. 

Саша обясни, че е оставила детето на ромите, защото нямала пари да го гледа. Според друга версия обаче жената е продала момиченцето, когато било на 7 месеца, и с парите се върнала от Гърция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!