И катунът в Гърция, и Саша Русева искат русата Мария

OFFNews 27 октомври 2013 в 17:06 2415 0

4-годишната Мария.
4-годишната Мария.

Гръцките роми, които са се грижили за малката Мария, оставена от майка си - българка с ромски произход, искат тя да се върне при тях, предаде "Ройтерс".

Те обаче си дават сметка, че социалните служби ще я задържат.

Случаят с откритата на 16 октомври 4-годишна Мария с руси коси и сини очи в ромски катун обиколи света, а детето беше наречено от медиите "русият ангел".

Първоначално тръцките власти бяха убедени, че детето е отвлечено. През изминалата седмица стана ясно чрез ДНК тест, че майка ú е българка - Саша Русева от село Николаево, и я оставала или продала на гръцките роми, защото нямали пари да преведат детето през границата.

 Маринос, който е близък на ромите, отгледали Мария обяви: "Искаме Мария да си дойде вкъщи. От самото начало казвахме на адвокатите, че Мария ни беше дадена от българка и че не е честно да израства в благотворителна организация, след като си има семейство."

В събота адвокатката на Елефтерия Димопулу и Христос Сали, на които детето е оставено за отглеждане, заяви, че екипът ú ще се бори детето да бъде върнато на двойката.

След няколко версии как детето се е оказало при тях те казаха, че им било оставено от българска ромка, която не можела да се грижи за него.

Това обаче не е било оформено по никакъв начин пред властите, те са я записали като свое дете и сега са обвинени в отвличане на малолетна, за което ги заплашва затвор.

Биологичните родите Саша и Атанас Русеви и децата им също обявиха, че искат да приберат Мария, въпреки че живеят в мизерни условия. 

"Искам Мария! Оставих я на една жена, която обеща да се грижи за нея. Не съм взела пари за нея. От четири дни съм като луда. Искам я, искам я при мен. Не съм си пуснала децата да просят. Тежко ми е", обяви днес Саша Русева в предаването на Мартин Карбовски по TV7.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!