Лозен дава 300 лева за "главите" на вандали, унищожили арка

OFFNews Последна промяна на 13 март 2017 в 14:20 11136 1

Активистите от софийското село Лозен, които станаха известни миналата година с протестите срещу изсичането на едноименната планина, подеха нова инициатива. Този път те дават 300 лева за информация, която ще им помогне за залавянето на вандали, разрушили арката на екопътека. 

Тя беше вдигната с доброволен труд от ентусиастите от "Бъдеще за Лозен", след като преди това беше унищожена от дървосекачите. Ето целият текст:

"Помните ли, как преди около 7 месеца, група ентусиасти се събраха и възстановиха унищожената от дървосекачите арка на " Лозенска екопътека ". Вижте лицата им, огрени от идеята, че правят нещо хубаво за своя Лозен, запомнете тези усмивки. Вижте сега и снимките от днес.

Само 7 месеца след като бе възстановена, арката е унищожена по най-брутален и безмилостен начин. Някой реши да покаже, че в Лозен не може да има нищо хубаво, че разрухата трябва да бъде символа на нашето село. Някой с ялов мозък, неспособен да измисли нищо съзидателно и красиво с което да бъде запомнен.

Това са "хора", решили да наложат на Лозен облик на бунище, облик на гето. "Хора", който изхвърлят боклуците си в съседното място или край село, драскащи фасадите на новобоядисаните сгради, рушащи площадките на лозенските деца, унищожаващи всичко хубаво, покрай което минат.Едва ли има смисъл да си задаваме въпроса защо са го направили, отговор на това няма да намерим. 

Време е да се запитаме, докога ще търпим всичко това? Докога ще оставяме тези хора да ни въвличат в тяхната кочина, действителност в която те са свикнали да живеят?

Молим за съдействие, за установяване на извършителите на това долно деяние. Залавяйки вандалите ще дадем повод за размисъл, на всеки друг решил да посегне на селото ни. Нека спрем вандалските прояви и унищожаването на хубавия облик на селото ни.

Обявена е награда от 300 лв. за достоверна информация, която ще доведе до залавянето на реалните извършители.
Моля желаещите да дадат информация да пишат на лично съобщение, гарантираме 100% поверителност", се казва в съобщението на "Бъдеще за Лозен".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови