Лекарите в "Пирогов" искат да има върнат шефа

OFFNews Последна промяна на 07 август 2014 в 10:48 5268 4

Незабавно да се отмени решението на д-р Таня Андреева за отстраняването на изпълнителния директор проф. Стоян Миланов, настояват лекарите от "Пирогов".

На извънредно заседание днес се е събрал Медицинският съвет на болницата, който е поискал възстановяването на проф. Миланов като шеф на лечебното заведение и отмяна на протокола за промяна в състава на Съвета на директорите на "Пирогов”.

"В период на политическа и икономическа нестабилност на страната и природни катаклизми, този акт на дестабилизация на най-значимата болница в страната, осигуряваща денонощна, безотказна спешна медицинска помощ, е удар срещу стабилността на цялото общество и системата на здравеопазването", пише в декларацията на лекарите.

Те заплашиха също, че ще излязат днес по обед на спонтанен протест.

Снощи стана ясно, че преди дни бившият вече здравен министър д-р Таня Андреева е уволнила шефа на "Пирогов" проф. Стоян Миланов, а той и до момента не е официално уведомен за това. Миланов определи действията на министъра като "позорен акт" и "лична злоба".

Служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков обеща, че още днес ще се запознае с документацията около уволнението на проф. Миланов.

Министърът каза, че е разбрал за случая, но не може да направи коментар преди да разбере какви са мотивите за решението и да се запознае с документите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.08 2014 в 17:41

И ако нямаш пари за подкуп, кво правим? Риташ камбаната. Монетата си има две страни.

07.08 2014 в 12:56

А трябва ли да има бедни лекари според теб, бе възмутен олигофрен? Или викаш 8 години следване + специализация заслужават минимална заплата, а? Интересно ми е ти , колко и какво си учил та заслужаваш да си богат? Идиот!

07.08 2014 в 12:29

Бате с тоя начин на мислене си пали ладата и отивай в Сибир ( няма полети вече ). Аз не познавам бедни лекари ма и не искам да познавам, шото бедните лекари искат подкупи ( шот са бедни, сеш са ), а ако не искат подкупи емигрират. По-добре без бедни лекари да ги играем нещатата. По-здравословно е.

07.08 2014 в 11:17

Ако знаете какво крадене пада в тия болници малеее.Между другото някой познава ли беден лекар?