Лекарите в "Пирогов" искат да има върнат шефа

OFFNews 07 август 2014 в 10:48 5792 4

Незабавно да се отмени решението на д-р Таня Андреева за отстраняването на изпълнителния директор проф. Стоян Миланов, настояват лекарите от "Пирогов".

На извънредно заседание днес се е събрал Медицинският съвет на болницата, който е поискал възстановяването на проф. Миланов като шеф на лечебното заведение и отмяна на протокола за промяна в състава на Съвета на директорите на "Пирогов”.

"В период на политическа и икономическа нестабилност на страната и природни катаклизми, този акт на дестабилизация на най-значимата болница в страната, осигуряваща денонощна, безотказна спешна медицинска помощ, е удар срещу стабилността на цялото общество и системата на здравеопазването", пише в декларацията на лекарите.

Те заплашиха също, че ще излязат днес по обед на спонтанен протест.

Снощи стана ясно, че преди дни бившият вече здравен министър д-р Таня Андреева е уволнила шефа на "Пирогов" проф. Стоян Миланов, а той и до момента не е официално уведомен за това. Миланов определи действията на министъра като "позорен акт" и "лична злоба".

Служебният здравен министър д-р Мирослав Ненков обеща, че още днес ще се запознае с документацията около уволнението на проф. Миланов.

Министърът каза, че е разбрал за случая, но не може да направи коментар преди да разбере какви са мотивите за решението и да се запознае с документите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови