Мирослав Ненков: Ще проуча защо е уволнен директорът на "Пирогов"

ОFFNews 07 август 2014 в 08:08 4194 1

Д-р Мирослав Ненков
Д-р Мирослав Ненков

Още днес, след като отида в министерството, ще проверя документите за уволнението на директора на "Пирогов", увери служебният министър на здравеопазването д-р Мирослав Ненков, който гостува в сутрешния блок на Нова тв.

Министърът каза, че е чул за случая, но не може да направи коментар преди да разбере какви са мотивите за решението и да се запознае с документите.

Снощи стана ясно, че преди дни бившият вече здравен министър д-р Таня Андреева е уволнила шефа на "Пирогов" проф. Стоян Миланов, а той и до момента не е официално уведомен за това. Миланов определи действията на министъра като "позорен акт" и "лична злоба".

Първото нещо, с което новият министър на здравеопазването ще се заеме днес, е среща с шефа на Бърза помощ. От думите му стана ясно, че той няма да обещае на колегите си там по-високи заплати, бърза реформа или скорошно достигане до нужните за столицата 60 екипа, но ще се опита да внесе спокойствие и да ги изслуша.

За парите, които се инвестират в системата на здравеопазването у нас, то не работи лошо, заяви министър Ненков. За един излекуван пациент на Запад се плащат една купчина пари. За един излекуван пациент тук се плаща една шепа пари. Питайте свои роднини, които се лекуват в чужбина, не чакат ли по 4 месеца за преглед при специалист. А в България може още утре да те прегледа професор, добави министърът

Приех поста, защото бях поканен и го считам за мой дълг. Разбирам, че поемам риск и в личен план", сподели още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!