Таня Андреева тайно сменила шефа на "Пирогов" в 12 без 5

ОFFNews 07 август 2014 в 07:32 15736 3

Проф. Стоян Миланов
Проф. Стоян Миланов

В последния ден от управлението на кабинета „Орешарски” бившият министър на здравеопазването д-р Таня Андреева е сменила директора на „Пирогов” проф. Стоян Миланов.

Това става ясно от документи, подадени в Търговския регистър, съобщи bTV.

От тях се вижда, че часове преди оставката на правителството да бъде внесена в деловодството на парламента на 23 юли, министър Андреева е подписала протокол за смяната на проф. Миланов с Христо Цеков.

Решението е одобрено от Съвета на директорите на 4 август. "За" са гласували и тримата му членове - проф. д-р Веселин Василев, проф. д-р Димитър Раденовски и доц. д-р Христо Цеков.

"Разбрах за уволнението си по неведоми пътища. Това е позорен акт, отмъщение, някаква лична злоба. Радвам се, че всички видяха гърба на този случаен човек, когото даже не мога да нарека колега", коментира случилото се Стоян Миланов.

Самата Таня Андреева и нейният наследник д-р Мирослав Ненков още не са коментирали новината.

Скандално решение в "12 без 5" и в Министерството на регионалното развитие. Там бившият вече министър Десислава Терзиева е подписала разрешително за строеж на "Южен поток" в България. То е за изграждане на приемния терминал в местността „Паша дере“, компресорна станция – Варна и път в горска територия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!