Коледната елха в София светва на 1 декември

ОFFNews Последна промяна на 27 ноември 2014 в 15:31 7567 1

Светлините на коледната елха в София ще бъдат запалени на 1 декември, съобщиха от Столична община. 

Събитието ще бъде в 19 часа в градинката пред хотел „Рила” на ул. „Алабин”.

Преди официалното запалване на светлините на елхата ще има празничен миниконцерт, в който участие ще вземат участие вокална група от Столичен център за работа с деца „Бели брези”, детски хор и детски танцов ансамбъл към Националния учебен комплекс по култура, Студио за модерен балет „Киви”, детска вокална студия „Дъга”, вокална формация „Трикси”, „Студио Артес”, „Чудните калинки”, детско танцово студио „Хорце”, експериментална театрална студия „Игра”, Николай Манолов и група „Мастило”.

Ученици от 144-о СОУ „Народни будители” пък ще представят коледарски игри, песни и наричания. Освен това от 14 до 18 часа ще бъде пуснат ретро трамвай, който ще се движи от пл. „Възраждане” до пл. „Журналист”.

Светлините на елхата ще бъдат запалени в 19 часа от кмета на София Йорданка Фандъкова, а специален гост ще бъде боксьорът Кубрат Пулев.

Заради запалването на светлините на коледната елха се въвежда временна организация на движението.

Между 06.00 и 20.00 часа на 28, 29 и 30 ноември 2014 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участващите в украсата на елхата и официалната церемония на запалването на коледните светлини на елхата, по ул. „Алабин” между ул. „Цар Калоян” и ул. „Леге” от страната на градинката.

От 06.00 до 22.00 часа на 1 декември 2014 г. се забранява престоят и паркирането на автомобили, с изключение на автомобилите на участващите в украсата на елхата и официалната церемония на запалването на коледните светлини на елхата по ул. „Алабин” между ул. „Цар Калоян” и ул. „Леге”.

От 16.30 часа на 1 декември 2014 г. до приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Алабин” между ул. „Леге” и ул. „Цар Калоян”.

Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови