Коледната елха на София грейва тази вечер

OFFNews 01 декември 2014 в 09:47 3851 0

Светлините на коледната елха в София ще бъдат запалени днес, 1 декември, в 19 ч. от кмета на столицата Йорданка Фандъкова в градинката пред хотел "Рила" на ул. "Алабин", припомниха от Столична община.

Преди запалването на светлините ще има празничен миниконцерт с участието на вокална група от Столичен център за работа с деца „Бели брези”, детски хор и детски танцов ансамбъл към Националния учебен комплекс по култура, Студио за модерен балет „Киви”, детска вокална студия „Дъга”, вокална формация „Трикси”, „Студио Артес”, „Чудните калинки”, детско танцово студио „Хорце”, експериментална театрална студия „Игра”, Николай Манолов и група „Мастило”.

Ученици от 144-о СОУ „Народни будители” пък ще представят коледарски игри, песни и наричания. Освен това от 14 до 18 часа ще бъде пуснат ретро трамвай, който ще се движи от пл. „Възраждане” до пл. „Журналист”.

Специален гост ще бъде боксьорът Кубрат Пулев.

Заради запалването на светлините на коледната елха се въвежда временна организация на движението.

Между 06.00 и 20.00 часа на 28, 29 и 30 ноември 2014 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите на участващите в украсата на елхата и официалната церемония на запалването на коледните светлини на елхата, по ул. „Алабин” между ул. „Цар Калоян” и ул. „Леге” от страната на градинката.

От 06.00 до 22.00 часа на 1 декември 2014 г. се забранява престоят и паркирането на автомобили, с изключение на автомобилите на участващите в украсата на елхата и официалната церемония на запалването на коледните светлини на елхата по ул. „Алабин” между ул. „Цар Калоян” и ул. „Леге”.

От 16.30 часа на 1 декември 2014 г. до приключване на мероприятието се забранява влизането на пътни превозни средства по ул. „Алабин” между ул. „Леге” и ул. „Цар Калоян”.

Столична дирекция на вътрешните работи ще осигури охрана на мероприятието и постове за контрол и регулиране на движението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!