Кметът на Белица забрани сватбите

OFFNews 08 октомври 2020 в 09:49 1798 0

Кметът на Белица забрани сватбите, причината е, че не се спазват мерките срещу COVID-19. През следващите две седмици в общината няма да има венчавки, забранени са всички тържества на открито и закрито. 

„Основната причина е, че никой не спазва никакви мерки – нито не носят маски, нито има дезинфектанти, нито спазват дистанция. Събират се над 1000 души, имат COVID симптоми, не си правят тестове, сеят зараза, прегръщат се, целуват се“, обяснява решението си кметът Радослав Ревански, цитаран от бТВ. 

Миналата седмица имало такава сватба и много недоволни от нарушенията писали на кмета. Във вторник на заседание с колегите кметове от област Благоевград, областният управител и директорът на РЗИ е взето това решение, съобщи Ревански.
Друга причина е, че болницата е заета на 115%, ако някой от нашите граждани има нужда, няма къде да го настаним, казва кметът, който напомни, че в Белица трима медици станаха жертва на пандемията.

Кметът отбеляза, че населеното място е голямо, има 4000 жители и се нуждае от спешен медицински център, за което е говорил със здравния министър и се надява на помощ. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!