Касичките в приложението на tbi bank вече носят 1% доходност

Банката има амбицията да създаде най-добрата спестовна сметка в България

OFFNews 10 юни 2024 в 14:22 15171 0

касичка

Снимка tbi bank

Гъвкава спестовна сметка

За да отговори на нуждите на своите клиенти с различни спестовни предпочитания и навици, tbi bank вече предлага лихва по гъвкавата спестовна сметка Касичка в мобилното си приложение. Сега клиентите получават фиксирана доходност от 1% годишна лихва върху заделените средства в Касичка, запазвайки в същото време достъп до парите си по всяко време. Банката продължава да предлага и едни от най-високите лихви по депозити на българския пазар (до 3.2%). Касичка предлага повече гъвкавост в сравнение с традиционните срочни депозити, тъй като средствата се олихвяват дори при довнaсяне или теглене.

Всеки потребител може да открие до пет Касички с различна спестовна цел, да ги озаглави както иска и дори да зададе крайна дата и сума за целта – от покупка на нова кола, през техника или почивка, до по-малки разходи като билет за концерт на любима група или подарък за любим човек, или просто да заделя „бели пари за черни дни“. Всяка една Касичка носи доходност от 1% на година за суми до 50 хил. лева или 25 хил. евро.

Клиентите могат да „счупят“ Касичка по всяко време или просто да изтеглят част от спестеното – само с един клик в приложението заделените пари мигновено се прехвърлят по сметката neon.

„Следваме обещанието си да бъдем най-доброто място за спестяванията на българите и затова непрестанно се вслушваме в нашите клиенти. Някои от тях искаха да получават допълнителна доходност за спестяванията си, като същевременно запазят достъп до парите си по всяко време. Вече не само срочните ни депозити, но и спестовната ни сметка Касичка предоставя на клиентите едни от най-добрите условия за техните спестявания. Освен това Касичка помага за изграждането на спестовни навици, а и намалява риска от импулсивни покупки, тъй като парите са заделени от разплащателната сметка. Лихвеният процент на Касичка е отлично допълнение към нашия безплатен пакет за ежедневно банкиране в мобилното приложение, от който всеки може започне да се възползва след по-малко от пет минути“, казва Лукас Турса, изпълнителен директор на tbi bank.

Лукас Турса

Наред с добавянето на доходност по Касичка, tbi увеличава лихвите по краткосрочните си три и шестмесечни депозити в приложението – съответно до 1.2% и 1.4% на годишна база.

Спестовните продукти на tbi bank са без такси за откриване и закриване, а сумите до 196 хил. лв. са защитени от Фонда за гарантиране на влоговете в банките.

За tbi bank 

tbi bank е challenger банка в Югоизточна Европа и регионален лидер в алтернативните разплащателни методи. Банката изгражда екосистема, която комбинира финансиране и пазаруване, с които отговаря на нуждите на клиентите. tbi е фокусирана върху подпомагането на търговците да развиват бизнеса си, както и върху предоставянето на финансови продукти и услуги, които улесняват живота на потребителите. Оперира в България, Румъния, Гърция, Германия и Литва. Чрез различни дигитални канали и доверени партньорства с над 26 000 търговски обекта, tbi има клиентска база от над 2 милиона клиенти и е отпуснала близо 750 000 финансирания през 2023 г. Утвърдената класация Капитал K10, 2024, отново определи tbi за най-рентабилната банка (номер 1 в пет от пет критерия за рентабилност) и за банката с най-висока растеж (номер 1 в три от три критерия за растеж) в България за 2023 г.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Русия търси разкол в българската църква, за да бъде избран проруски патриарх