Кърти, чисти, извозва – началото на всеки ремонт

OFFNews 23 ноември 2017 в 10:11 3607 1

Услугата кърти, чисти, извозва е в началото на всеки ремонт на дома или офиса. Затова е много съществено тя да бъде извършена от професионалисти, за да няма фалстарт още в началото на реализацията на плановете ви за новата визия вкъщи, в офиса, на вилата. В повечето случаи се налага къртене и разрушаване на старата, понякога грозна или некомфортна част от пространството, за да може да се получи мечтаният уют, функционалност и удобство. Имайте предвид, че когато услугата се прави от неспециалисти, това винаги си личи и създава проблеми при изпълнение на следващите строително-ремонтни дейности.

Когато търсите изпълнител за тази свързана с много мръсотия и опасности дейност, трябва да съобразите няколко неща. Първо трябва да се постараете възможно най-ясно да обясните на екипа на избраната от вас фирма какво точно искате да бъде извършено във вашия имот, както и какви са материалите, които ще се пробиват, какви съоръжения или постройки ще се демонтират или разрушават. Ако имате затруднения с описанието на определени материали, можете да потърсите помощ от по-компетентен от вас познат или пък да информирате изпълнителя на услугата кърти, чисти, извозва, че не сте запознати в тази сфера.

Определянето на точните работи ще ориентира фирмата какви инструменти и какъв екип и оборудване ще е нужен за качественото осъществяване на задачата. По принцип утвърдилите се фирми на пазара, които са доказали професионализма си, правят огледи на обекта, ако става дума за по-голям обем дейности. Ако обаче ви е необходимо къртене примерно само на подпрозоречна стена или пък рамка на врата, то оглед не е необходим. В този случай от фирмата ще искат да знаят материала, който ще се разбива. Много често екипът може да се ориентира за последното, ако обясните дали например обектът е панелен, ново строителство и т.н.

Добре е предварително да обсъдите с извършителя как да защитите помещенията от мръсотията и прахта. Опитните специалисти ще ви дадат насоки как да направите това с минимални усилия според това какво точно ще се изпълнява в имота ви. При всички случаи тази информация ще ви е ценна и за в бъдеще при изпълнение на строителни и ремонтни дейности. Освен това е задължително да помислите за извозване на строителните отпадъци. Наемете фирма, която предлага контейнери за строителен боклук.

Въпреки, че хората обикновено мислят за услугата кърти, чисти, извозва като за груба работа, всъщност доста често тя е свързана и с много фино изпълнение. Например, при демонтаж на прегради, съоръжения, стени трябва да се внимава къртенето и рязането да не навреди на цялостната конструкция и дизайн или пък да не предизвика сериозни проблеми при следващите планирани дейности. Демонтажът на прозорци и врати също трябва да се изпълнява внимателно, за да може лесно и бързо да се поставят новите на тяхно място. Разбираемо е, че в такава ситуация не може да се доверите на комшията, братовчеда или далечен познат, защото има голям чук или пък сте чули, че всичко му се отдава.

Тъй като услугата кърти, чисти, извозва всъщност непрекъснато е изправена пред нови предизвикателства, като например да разбива бетон, тухли, фаянс, гранитогрес, теракота, камък и др., за всяка ситуация е необходимо да има и подходящ инструмент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво трябва да знаем за коклюша