Йовчев: Взимаме мерки, за да не се повтаря случаят с изчезналия Илиян

OFFNews 12 декември 2013 в 15:56 1601 8

Цветлин Йовчев
Цветлин Йовчев

 

Ще се предприемат мерки, за да няма повече случаи като този с Илиян Тодоров.

Това каза пред журналисти вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. Той коментира случая с изчезването на осъдения на доживотен затвор младеж за двойното убийство пред столичния клуб "Соло" през 2009 година.

"Очевидно става дума за системен проблем. Очевидно трябва да се промени нещо, за да не се повтаря това нещо повече. Аз мисля, че в най-близко бъдеще ще има добри идеи в тази посока, които може да реализираме”, коментира още вътрешният министър.  

Той обясни, че МВР няма никаква информация за местонахождението на Илиян, който беше обявен вчера за общодържавно издирване. „Ще използваме всички възможности, включително и партньорските ни служби”, каза той в коментар на твърденията, че Илиян Тодоров е зад граница.

Предстои да бъде издадена и европейска заповед за арест. На брифинг в Министерство на правосъдието в сряда заместник-министърът на правосъдието Илиян Ангелов заяви, че се прави всичко възможно Илиян Тодоров да бъде доведен и да изтърпи наказанието си. Родителите на Илиян Венциславов Тодоров са заявили, че не са виждали сина си и приятелката му от една година. Илиян Ангелов допълни, че ако поне са разполагали с името на приятелката на Илиян Венциславов Тодоров, издирването на Илиян щеше да е по-лесно.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!