Майката на осъдения Илиян: Синът ми е жертва на политическа поръчка

OFFNews Последна промяна на 12 декември 2013 в 10:37 3557 4

Майката на Илиян Тодоров - Петя, пред камерата на БНТ
Майката на Илиян Тодоров - Петя, пред камерата на БНТ

 

Майката на Илиян Тодоров, осъден на доживотен затвор за двойното убийство пред столичния клуб "Соло", смята че присъдата на сина ѝ е резултат от политическа поръчка. 

В сряда Илиян Тодоров бе обявен за общодържавно издирване. Тодоров бе осъден окончателно 4 години след убийството пред дискотека “Соло” с решение на Върховния касационен съд. Той обаче не беше в ареста, след потвърждаване на присъдата му на втора инстанция. 

Така Тодоров е успял да избяга и вчера, когато изтече 7-дневният срок за изпълнение на присъдата, естествено той не бил открит в дома си в Перник, нито на последния си актуален адрес в Пловдив.

В интервю за БНТ майка му - Петя Тодорова заяви, че не знае къде е Илиян. Семейството вече е наело адвокати, за да търси правата си в Европейския съд. 

"Това, което ме изненада, е че на втора инстанция съдът много бързо се произнесе... и не поискаха мярка за неотклонение. Това ме наведе на мисълта, че може да имало някакви отношения, извънсъдебни, които аз не бих могла да кажа, но все пак нашите адвокати казаха, че това е прецедент в правото ... смятам, че е политическа поръчка, която искаше да докаже колко сериозна е борбата с престъпността", коментира Тодорова. 

Тя обясни, че Илиян се е страхувал за живота си, докато е бил в ареста и след това в затвора. Семейството му се надявало той да проговори в съдебната зала, но в случая надделял страхът.

В същия затвор е бил и Тони Мамата, дясната ръка на Златко Баретата и едно от децата на сем. Александрови, от когото Илиян е бил заплашван. Илиян е бил заплашван и малтретиран в Софийския затвор, твърди тя. Според Петя Тодорова страхът за живота му е бил по-силен от истината, а присъдата е била политическа поръчка, тъй като баща му е общински съветник от БСП.

Майката на Илиян Тодоров каза, че има обективни предпоставки синът ѝ да не е в затвора защото "няма обективно правосъдие".

"Той се бори неистово да докаже истината. В затвора няма как да го докаже. Аз приветствам постъката му. Аз знам, че той е прав... Нищо не ме изненадва. Просто това е истината, няма значение дали ми вярва обществото

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.12 2013 в 15:49

Тъй ли, ма коза? Аз пък си мислех, че е убил двама човека и сега се укрива!
Нагли комуняги, ейй, особено пернишките, начело с Гоце!

12.12 2013 в 11:28

Всички от БСП сте жертви на собствената си наглост. Е, как пък един достоен човек не се намери сред вас, който да поеме лична, не обща, отговорност. Как ходите по улиците, как гледате хората в очите?!

12.12 2013 в 11:08

а всичко е заснето от камери. и защо досега не са показали кадрите- има влязла в сила присъда, няма висящи производства досъдебни, у нас съдебното производство е публично. ако има запис- журналистите да го поискат и излъчат,вместо да се чудят кой лъже повече- синчето на БСП Перник или другите споменати криминални персонажи. За нас обикновените хора изводът е един- не пускайте децата си сред потомците на номенклатурата, пазете ги от тях. Там нормалните не оцеляват...

12.12 2013 в 10:48

тъй като баща му е общински съветник от БСП, избяга

 
X